Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan açıklama

Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan açıklama

Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan açıklama   Geçen yıl 1 Mayıs 2007 işçi bayramı DİSK öncülüğünde Taksim...

A+A-

Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan açıklama Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan açıklama  

Geçen yıl 1 Mayıs 2007 işçi bayramı DİSK öncülüğünde Taksim Meydan’ında yapılmış, bu sene de yine Taksim Meydanı’nda kutlanacağı duyurulmuştu. İstanbul’da açıklama yapan Devrimci 1 Mayıs Platform’u bu yılda 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın yapılacağı yerin Taksim olması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi

Bugün İstanbul makine Mühendisleri Odasında saat 11.30’da bir basın açıklaması yapan “Devrimci 1 Mayıs Platformu” temsilcileri bu yılki 1 Mayıs’ın birleşik, kitlesel, devrimci temellerde tarihsel ve sınıfsal özüne uygun olarak Taksim Meydan’ında kutlanması gerektiğini söylediler.

Yapılan basın açıklamasında 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılmasının önemi vurgulandı. Açıklamada, “1 Mayıs günü Taksim’de olacağız. Tüm emek örgütlerini, DKÖ’leri, Partileri, Devrimci Güçleri, emekçi halkımızı bu hedefler doğrultusunda 1 Mayıs’ı birlikte örgütlemeye davet ediyor, sendikaların 1 Mayıs günü iş bırakma çağrısında bulunmasını istiyoruz” denildi.

Sendika.Org - 24 Mart 2008

‘1 Mayıs’ta Taksim’deyiz’   
 
Devrimci 1 Mayıs Platformu, Makine Mühendisleri Odası'nda yapılan basın toplantısı ile 2008 1 Mayısında da Taksim'de olacaklarını açıkladı. Platform adına açıklamayı yapan Eyüp Baş, bir yıl önce devletin estirdiği 'teröre' rağmen işçilerin, emekçilerin ve 1 Mayıs'ı örgütleyen güçlerin ısrarla Taksim'i hedef göstermesi ve hedefe yürümesi sonucu 30 yıllık Taksim yasağının fiili olarak son bulduğunu dile getirdi. 2007 1 Mayısı'nda birleşerek irade ortaya konduğunda nelerin başarılabileceğini herkesin gördüğünü belirten Baş, sorunun 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanıp kutlanmaması sorunu olmadığını ve yer tartışması yapılmadığını, sorunun emekten ve halktan yana tüm devrimci, ilerici güçlerin bir araya gelip 1 Mayıs'ı birlikte örgütlemesi sorunu olduğunu söyledi. Baş, "Bu sorumluluk hepimizindir. Sendikalar, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, devrimci güçler, kısacası tüm emek güçleri bu sorumluluğun altına girip 2008 Taksim 1 Mayısını bir an önce örgütleme çabasına başlamalıdır" dedi.

'BU YIL DA ENGELLEYEMEYECEKLER'

Hakların bedeller göze alınmadan elde edilemeyeceğini belirten Baş, geçen sene 1 Mayıs'ta ülkenin en büyük şehrinin açık bir hapishaneye çevrildiğini, karadan, denizden, havadan koca bir şehrin kuşatıldığını, yolların kesildiğini, sabah herkese saldırdıklarını ve gözaltına aldıklarını, birçok okulun tatil edildiğini ifade ederek, "Sıkıyönetim uygulansa herhalde bundan daha fazla önlem alınamazdı" dedi. Emekçilerin Taksim'e çıkmasının engellenemediğini söyleyen Baş, bu yıl da engelleyemeyeceklerini vurguladı. Başta DİSK olmak üzere tüm emek örgütlerinin bir araya gelmesini, 2008 1 Mayıs'ını Taksim'de örgütlemek için ortak bir örgütlenme komitesi oluşturulmasını talep eden Baş, geçen yılı aşan bir tavır sergilenmesi gerektiğini belirterek Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısının tüm hakları elinden alınmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

'BİRLİKTE ÖRGÜTLENELİM'

Baş, "Kürt halkına yönelik saldırılara sessiz kalmamalıyız. Taksim'de 1 Mayıs yasağına son verilmesi, 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi, 77 katliamcılarının yargılanması, SSGSS yasasının geri çekilmesi için 1 Mayıs 2008 günü Taksim'de olacağız. Tüm emek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, partileri, devrimci güçleri, emekçi halkımızı bu hedefler doğrultusunda 1 Mayıs'ı birlikte örgütlemeye davet ediyor, sendikaların 1 Mayıs günü iş bırakma çağrısında bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. Toplantıda konuşan Melek Altıntaş ise DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin 2007 1 Mayısının ardından 2008 1 Mayısı'nın da Taksim'de kutlanacağını açıkladığını hatırlatarak, "SSGSS'ye karşı emek güçlerinin yükselttiği bir mücadele var. Mücadelenin daha da yükseltilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Diha - BİRGÜN - 26 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.