Didim'den 8 Kasım Alevi Mitingine Davet

Didim'den 8 Kasım Alevi Mitingine Davet

Didim'den 8 Kasım Alevi Mitingine DavetDİDİM ALEVİ BEKTAŞİ KÜLTÜR MERKEZİ VE CEMEVİ DERNEĞİ'NDEN 8 KASIM BÜYÜK ALEVİ...

A+A-

Didim'den 8 Kasım Alevi Mitingine DavetDidim'den 8 Kasım Alevi Mitingine Davet

DİDİM ALEVİ BEKTAŞİ KÜLTÜR MERKEZİ VE CEMEVİ DERNEĞİ'NDEN 8 KASIM BÜYÜK ALEVİ MİTİNGİNE DAVET...

Didim Alevi-Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Başkan Yusuf Doğan, 8 Kasım'da İstanbul Kadıköy'de yapılacak olan "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingi için çağrıda bulundu.

Başkan Doğan, mitinge gidiş gelişlerin ücretsiz olduğunu ve 7 Kasım'da hareket edileceğini bildirdi. Başkan Doğan'ın mitingle ilgili yazılı basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz: "Bilindiği gibi 9 Kasım 2008 tarihinde Sıhhiye-Ankara'da gerçeklesen Alevi mitingi yüz binleri bir araya getirmiş. Alevilerin " Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" talepleri en somut bir şekilde, tek ağızdan gür bir sesle dile getirmişti.

Günlerce kamuoyunda, yazılı ve görsel basında bu miting konuşulmuş ve Alevilerin talepleri ile ilgili çok sayıda açık oturum düzenlenmiş, konu enine boyuna tartışılmıştı. Bütün bu tartışmalardan sonra Alevilerin somut talepleri "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" adıyla herkes tarafından bilinir hale geldi.

Ancak hükümet bütün bu tartışmaları ve Sıhhiye meydanından yüz binlerin sesini duydu- anladı fakat anlamamazlıktan geldi ve oyalamak için "Alevi Çalıştayı -Alevi Açılımı" adı altında bir süreç başlattı. Öncelikle Alevi örgüt liderleri ile bu konuda yazılar yazan yazar-çizerlerle, sanatçılarla toplantılar yaparak onların görüşlerini aldı. Sonrasında diyanet yetkililerin görüşüne başvurarak sürecin devam ettiği söylendi.

Hükümetin bu tartışma ve baskılara dayanamayarak başlattığı bu süreçten bir yıllık bir zaman süresince bir sonuç çıkmamıştır. İstenilen sonucun çıkmasını da zaten beklemiyoruz. AKP hükümetinin birçok konuda olduğu gibi bu konuda da akıl hocası Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Dev bütçesi ve yüz binleri bulan kadrosu yanında hükümetin de desteğiyle birçok siyasi parti karşısında "dokunulmaz " olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Alevilerle ilgili taraflı görüşleri öteden beri bilinmektedir. Oysa "laik" bir ülkede Türkiye'de olduğu gibi tüm kesimlerin vergileri ile finanse edilip diğer inançları asimle etme görevi yapan bir kurumun varlığından söz edilemez.

Değerli dostlar, görüldüğü gibi AKP hükümeti mecbur kalmadıkça, yani baskı görmedikçe, özellikle Alevi talepleri konusunda adım atmayacaktır. Bizim bu haklı taleplerimizin bir yerlere gelmesi ancak kararlı demokratik mücadelemiz sonucunda mümkün olabilir. O nedenle Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Bileşenleri,  9 Kasım 2008 Sıhhiye Mitingi'nin yıldönümünde, 8 Kasım 2009 tarihinde, Kadıköy -İstanbul'da çok daha etkili bir miting düzenleme kararı almışlardır.

Geçen yıl bir Otobüsle gittiğimiz Sıhhiye Mitingine bu yıl Didim Belediyesi'nin Derneğimize tahsis ettiği iki otobüsle gitmeyi kararlaştırmış bulunuyoruz. Daha fazla talep olması halinde araba temin edilecektir. Tüm aydın, demokrat ve yurtseverlerin  'Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı' mitingde bizlere güç vermelerini bekliyoruz. Özellikle Aleviyim diyen, Alevilik adına hareket eden herkesin ve eşit yurttaşlık hakkını benimseyen dostların iyi niyetle bu mitinge katkı vermesi gerektiği düşüncesindeyiz. Gidiş geliş ücretsiz olup, otobüsler 7 Kasım akşamı Derneğimizin önünden kalkacak, ertesi gün, Pazar günü akşam tekrar geri dönecektir. Gelmek isteyenlerin derneğimize müracaatları gerekmektedir.

İrtibat  Tel: 05423155716 -02568137221"

KAYNAK : Mavididimgazetesi.com - 03.11.2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.