Didimli Aleviler Aşure Çorbası Gününde Bir Araya Geldi

Didimli Aleviler Aşure Çorbası Gününde Bir Araya Geldi

Didimli Aleviler Aşure Çorbası Gününde Bir Araya GeldiAYDIN - Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği tarafından her...

A+A-

Didimli Aleviler Aşure Çorbası Gününde Bir Araya GeldiDidimli Aleviler Aşure Çorbası Gününde Bir Araya Geldi

AYDIN - Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği tarafından her yıl Muharrem ayının 12’inci günü gerçekleştirilen ‘Aşure Çorbası Günü’ bu yılda yoğun ilgi gördü.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği tarafından düzenlenen ve cemevinde düzenlenen etkinliğe Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dernek Başkanı Yusuf Doğan, etkinliklerine gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, “Geleneksel hale gelen bu günümüz Muharrem Ayının 12. gününde yapılıyor. Değerli dostlarımız ve mülki amirlerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Günümüzün amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.

Didimli Alevi dedelerinden Memduh Ulaç ise, “Nuh tufanında kurtulanların ceplerinden çıkan yiyecekleri karıştırılması sonucu bu aşure denen yemek ortaya çıkmış ve bu olay Muharrem ayında meydan gelmiş. Ayrıca 12 İmamlarda Hz. Hüseyin şehit edilmesi ve oğlu Hz. Zeynel Abidin de bu ayda kerbela da kurtulmuş ve bu ayda şükür orucu tutulmuş. Bu nedenle bu iki olayın bu ayda denk gelmesi sebebiyle her yıl bu ya da bu günde Aşure çorbası yapılmaktadır” diye konuştu.

Haberciniz.biz - (İHA) - 29 Aralık 2009 Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.