Dikili'den Demokrasi Çağrısı

Dikili'den Demokrasi Çağrısı

Dikili'den Demokrasi Çağrısı  Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’e kadar sürecek Barış Demokrasi ve Emek...

A+A-

Dikili'den Demokrasi Çağrısı Dikili'den Demokrasi Çağrısı
 
Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’e kadar sürecek Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın da katıldığı coşkulu barış yürüyüşüyle başladı. Geniş bir katılımla gerçekleşen yürüyüşte Dikili’nin tüm renkleri, barış için bir araya geldi. Yürüyüşe katılan Dikilili barışseverler, sanatçılar, engelliler, belediyenin sanat ve spor kurslarına katılan çocuklar, bando ve yerel müzik gruplarının eşliğinde renkli görüntüler yarattılar.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Belediye Başkanı Osman Özgüven, şenlik açılış töreninde barış güvercinleri uçurarak şenliği barış dilekleriyle başlattı.

Dikili Şenlikleri’nin açılış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “Temiz devlet, temiz siyaset, temiz medya, temiz toplum isteyen herkese yaptığıDemokrasi Hattı Oluşturalım” çağrısını bir kez daha yineledi. Yüzleşme olmadan demokrasiye ulaşılamayacağını belirten Özgüven, “Geçmişin kirli ve karanlık yüzüyle ve sorumlularıyla hesaplaşmadan demokrasiye ulaşılamayacağına, demokrasi olmadan da iş ekmek ve özgürlük kavgasının güçlü olarak verilemeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Bu talebi destekleyen siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, hukuk örgütleri, insan haklarını savunma örgütleri temsilcilerine de çağrıda bulunan Özgüven, “Gelin bir komisyon oluşturalım ve açılan deliği derinleştirelim” çağrısında bulundu.

İnsanlığın sürekli gündemde tuttuğu barış talebinin ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Osman Özgüven, barış mücadelesinin özgür insanlar, özgür kentler, özgür ülkeler yaratılıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN ENERJİ YILDIZI OLMAYA HAZIR’

Başkan Özgüven ile barış güvercinleri uçuran SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Dikili’de yaptığı toplantılar ve halk ile görüşmeleri sonucunda ilçenin toplumsal belediyecilik anlayışıyla bu denli başarılı olmasından gurur duyduğunu söyledi.

Dikili’de yeni enerji planlamasından memnun olduğunu kaydeden Karayalçın, “Dikili"de yeni bir belediyecilik anlayışının başlamakta olduğunu görüyorum. Burada var olan, enerji belediyeciliğidir. Dikili, gelecekte bölgenin ve Türkiye’nin enerji yıldızı olmaya hazır” dedi.

Son bir yıl içinde, enflasyonun yüzde 12’lere ulaştığını, elektrik zamlarının yüzde 45, ekmeğin yüzde 25, doğalgazın da yüzde 30 oranında arttığına dikkat çeken Karayalçın, “Bürokratlar bu artışları krizlere bağlamakta. Enerji Bakanımız kısa bir süre önce enerji kaynaklarında, dünyada 5. Avrupa’da 1. olduğumuzu söyledi. Jeotermal enerjiye yöneleceklerini, 32 kuyu açılacağını, 7 milyon $’lık yatırım yapıldığını belirtti” diyen Karayalçın, “300 bin kişiye istihdam yaratılacakmış. Hükümetin 2008’de önemini fark ettiği jeotermali Osman Özgüven, 1992’de fark etmiş. Bu kaynaklar bizim insanlarımız için kullanılmalı. Dikili jeotermal kaynaklarını kullanarak yeniden doğacak. Daha da zenginleşecek. İstihdam olanakları sunacak” dedi.

Karayalçın, Dikili’de jeotermal enerji kullanımına yönelik projeye de değinerek;

“Kış aylarında 12 bin 500, yaz döneminde 150 bin nüfuslu Dikili için, hükümetten, enerji bakanından destek istiyorum. Dikili’de soba kurulmuş, hatta 26 bin metreyi bulan boruları bile döşenmiş. Kıskanmayacağınıza inanıyorum. Sayın Bakan, gelin Dikili’deki jeotermal projesini destekleyin. Türkiye, ilk uygulamanızı Dikili’de görsün.” sözleriyle enerji politikasına destek çağrısın da bulundu.

Oben ULU - Dikili
BİRGÜN - 28 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.