Dikili'nin Castro'su

Dikili'nin Castro'su

Dikili'nin Castro'su  Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında görevini kötüye kullanmaktan dava açıldı....

A+A-

Dikili'nin Castro'suDikili'nin Castro'su
 
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında görevini kötüye kullanmaktan dava açıldı. Gerekçe oldukça çarpıcı: Halka ücretsiz su vermek. Başkanın yanıtı ise net: Bu suçu işlemeye devam edeceğim

İzmir’in Dikili İlçesi Belediye Başkanı SHP’li Osman Özgüven’in ilginç uygulamaları başına dert açtı. Başkan Özgüven hakkında, ilçede 10 tona kadar su kullanan vatandaşlardan ücret alınmaması nedeniyle soruşturma ve dava açıldı. Davanın gerekçesi ise ‘halka ücretsiz su vermek...’

EN UCUZ EKMEK

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, daha yaşanılır bir ilçe ve ‘sosyal belediyecilik’ anlayışıyla, birbirinden ilginç hizmetlere imza attı. Göreve seçildikten sonra, ilçenin ekmek sorununa çözüm bulmak isteyen Özgüven, belediyenin fırınını modernize ettirdi. Belediye, bu çalışmanın ardından 25 kuruş fiyatla ekmek satmaya başladı. Satış rakamları kısa sürede 10 bine ulaştı. Uygulama her ne kadar fırıncıların tepkisi çekse de vatandaşı oldukça memnun etti.

Belediyenin eski fırın binası da modern cihazlarla donatılarak halk sağlığı merkezi haline getirildi. Köhne fırın binası kısa sürede 1 doktor, 1 röntgen uzmanı ve 1 laboranttan oluşan 3 kişilik dev kadroyla yılda 12 bin hastaya bakan, sağlık merkezine dönüştü. Merkezde, parası olmayanlardan ücret alınmıyor. Ekonomik gücü olanların ödediği muayene ücreti ise 1 YTL. Sağlık merkezindeki röntgen ücreti de diğer merkezlere oranla oldukça düşük: Sadece 6 YTL...

ÜCRETSİZ YOLCULUK

İlçede, Türkiye’nin başka hiçbir yerinde olmayan bir özellik daha var. Belediyeye ait 4 otobüs, şehir içinde yolculardan ücret almıyor. Öğrenciler ise, otobüse bindiği zaman okulunun ya da evinin önüne kadar götürülüyor.

Belediye Başkanı Osman Özgüven son olarak yeni bir uygulamaya daha imza attı. Vatandaşın ekmek alacak dahi parasının olmadığını düşünen başkan, suyu da ücretsiz yapmaya karar verdi. Buna göre 10 tona kadar su harcayan aileler, su faturası ödemeyecekti. Uygulama Sayıştay Denetçisi’ne takıldı. Başkan Özgüven hakkında, ‘Suyu halka parasız dağıttığı’ gerekçesiyle görevini kötüye kullanmaktan Danıştay’da dava açıldı.

Aylık 35 YTL’ye ısınma

Dikili’nin sıradışı Belediye Başkanı Osman Özgüven, jeotermal enerji ile ilçe halkının ısınma giderini de haylı düşürmüş durumda. Başkan Özgüven, sundukları ısınma sistemi hakkında şöyle konuştu: Jeotermal enerji sistemini devreye soktuk. Bu yolla 2 bin konutun ihtiyacını gideriyoruz. Maliyet ise oldukça uygun. Aylık sadece 35 YTL.

Belediyeye ek yük getirmiyor

HAKKINDA dava açılan Belediye Başkanı Osman Özgüven “Eğer bu yapılan suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim. Evet suç olduğunu biliyorum. Bu geçmiş seçim dönemlerinde başkaları tarafından da yapıldı. Bizim trilyonluk borcumuz yok. Uygulama belediye ek bir yük getirmiyor” dedi. Özgüven şöyle konuştu: Amacımız, ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşın biraz rahat etmesini sağlamak. Suyu bedava dağıtmıyoruz. İlçede sadece 10 tona kadar su bedava. Eğer daha fazla kullanırsanız, tamamını ödüyorsunuz. Halkın su değil, ekmek almaya bile parası yok.

AKŞAM - 15.04.2008

Örnek belediyeciye soruşturma

DİKİLİ

Yurttaşlara ucuz ekmek satan, eski bir fırını da modern cihazlarla donatarak bir halk sağlığı merkezine dönüştüren SHP'li Özgüven hakkında "suyu halka parasız dağıttığı" iddiasıyla soruşturma açıldı.

İZMİR (Cumhuriyet Ege Bürosu) - İzmir Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında, Sayıştay denetçisi, "suyu halka parasız dağıttığını" öne sürerek, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Danıştay'a suç duyurusunda bulundu. Özgüven hakkında soruşturma açıldı. Dikili Belediye Başkanı SHP'li Osman Özgüven, 10 tona dek tüketilen sudan para almamak, yurttaşlara ucuz ekmek satmak, ücretsiz belediye otobüsü tahsisi gibi sosyal belediyecilik uygulamaları ile ilgili olarak, "Kendim için değil, Dikili halkının rahatı, mutluluğu için çalışıyorum. Veremeyecek hesabım yok" dedi.

Parası olmayana da hizmet

Suçlamanın asılsız olduğunu, sadece 10 tonluk kullanımı aşmayan tüketimlerden para almadıklarını belirten Özgüven, "Ancak 11 ton kullanırsan kullandığın 11 tonun tamamının parası ödüyorsun. Bir soruşturma da belediye çalışanlarına suda yüzde 50 indirim yaptığım ve su paralarını zamanında tahsil etmediğim için açıldı" dedi. Göreve geldikten sonra belediyeye ait fırını yenilediklerini ve yurttaşlara ucuz ekmek sattıklarını belirten Özgüven, eski bir fırını da modern cihazlarla donatarak bir halk sağlığı merkezine dönüştürdüklerini belirtti. Özgüven, "Merkezde kış aylarında günde ortalama 30, yaz aylarında 100, yıllık ise yaklaşık 12 bin hastaya bakılıyor. Parası olana muayene 1 YTL, her türlü röntgen ise 6 YTL. Eğer para yoksa bunları da almıyoruz" diye konuştu. Belediye olanakları ile Dikili'yi canlandırmaya çalıştıklarını belirten Özgüven, gerekirse yargılanmaktan çekinmeyeceğini dile getirdi.
 
Cumhuriyet - 15.04.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.