Dikmen Barınma Bürosu yakıldı

Dikmen Barınma Bürosu yakıldı

Dikmen Barınma Bürosu yakıldıGece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan Barınma Bürosu harabeye döndü. Vatandaşlar...

A+A-

Dikmen Barınma Bürosu yakıldıDikmen Barınma Bürosu yakıldı

Gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan Barınma Bürosu harabeye döndü. Vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri olayı protesto etti.

DİKMEN Vadisi Barınma Bürosu gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Vadide toplanan vatandaşlar, Dikmen Vadisi Barınma Bürosunda bulunan iki ördek ile birlikte yakılarak, harabeye dönmesini protesto etti. Tepkilerin odağında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek vardı.

Yenisi inşaa edilecek

Dikmen Vadisi Barınma Bürosu temsilcisi Tarık Çalışkan, söz konusu olayın Gökçek’in belediyecilik anlayışını gözler önüne serdiğini öne sürdü. Çalışkan, yakılan büronun bir ibret göstergesi olarak burada kalacağını ancak yeni bir yapının tekrar inşa edileceğini söyledi.

Zihniyetini protesto ettiler

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin da ODTÜ yerleşkesinde bulunan bazı binaların yıkılmak istenmesini kastederek, "ODTÜ’den bir şey alacaksan ilim, irfan al" dedi. Şahin, Gökçek’e "Dikmen Vadisi konutlarını yıkacaksan, gel burada önce insanlık mücadelesini öğren" çağrısında bulundu. Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol ise yaptığı konuşmada, Melih Gökçek’in zihniyetini protesto ettiklerini söyledi.

Vekillerden destek geldi

TÜM Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Gökçek’in sadece çalışanlarıyla değil, Ankara halkıyla, özellikle yoksularla kavgalı olduğunu öne sürdü. Konuşmaların ardından Dikmenli vatandaşlar, Dikmen Vadisi Barınma Bürosu’nun yakılmasını, TRT binasına doğru yürüyüşe geçerek sloganlar eşliğinde protesto etti. Öte yandan, vatandaşların eylemine daha sonra CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay da destek verdi.

HÜRRİYET ANKARA - 26 Ağustos 2008

İLGİLİ HABERLER :

Şüpheli yangına büyük protesto

Gökçek ODTÜ'den, Dikmen'den, Ankara'dan Elini Çek!

Gökçek Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ni hedef gösterdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.