Dikmen halkı yerel seçimleri konuştu

Dikmen halkı yerel seçimleri konuştu

Dikmen halkı yerel seçimleri konuştu Dikmen Demokrasi Platformu bileşenlerinden olan Dikmen Halkevi, Hacıbektaş-ı Veli Kültür Vakfı,...

A+A-

Dikmen halkı yerel seçimleri konuştuDikmen halkı yerel seçimleri konuştu 

Dikmen Demokrasi Platformu bileşenlerinden olan Dikmen Halkevi, Hacıbektaş-ı Veli Kültür Vakfı, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen halk buluşması 27 Nisan Pazar günü Hacıbektaş-ı Veli Kültür Vakfı’nda yapıldı.

Saat 14:00’te başlayan söyleşinin oturum başkanlığını Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Başkanı Hıdır Adıyaman yaptı. Halkevleri temsilcisi Kutay Meriç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Yard. Doç. Tayfun Çınar, Eski dönem Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Işık sırayla birer sunum gerçekleştirdiler.

Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz?” sorusu etrafında gerçekleştirilen söyleşide, Kutay Meriç, hükümetin politikaları doğrultusunda hayata geçirilen belediye hizmetlerinin halkın gündelik yaşamını her geçen gün artan vergilerle daha da zorlaştırırken, kamusal hakların devletin görevi olmaktan çıkartıldığını söyledi. Meriç ayrıca “tarihsel kazanımlarımız olan kamusal haklarımızı yeniden talep etmeli, demokratik katılım ilişkisini kurmalıyız.” dedi.

Tayfun Çınar, neo- liberal belediyecilik anlayışı ve su sorunu etrafında yaptığı konuşmasında, belediyelerin yaşamın her alanında rol aldığını ancak neo liberalizmin “kullanan öder” ilkesi sebebiyle, halkı en temel ihtiyaçlarında biri olan su hakkından bile mahrum bırakıldığını söyledi. “su bir yönetim sorunudur, örgütlenme işidir, belediyenin temel görevi de halka suyu ulaştırmaktır” diyen Çınar, suyun bir hak olduğunu, vazgeçilemeyeceğini, belirli bir metreküpe kadar da halka ücretsiz verilmesi gerektiğini vurguladı.

Son konuşmacı Yüksel Işık, salondaki konukların yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak söz aldı. “Önümüzdeki seçimlerde halkımızı ve haklarımızı kimlere teslim edeceğimizi konuşuyoruz” diyen Işık, yerel yönetimlerde katılımın önemine değindi. katılımın aşağıdan gelen toplumsal taleplerin dikkate alımı ile gerçekleşebileceğini belirtti.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özsever’in yaptığı çalışmalara değinilen söyleşide, bu tür hizmetlerin belediyeler açısından örnek alınacak faaliyetler olduğu, desteklenmesi gerektiği konuşmacılar tarafından ifade edildi. 200’e yakın kişinin katıldığı söyleşi Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu, TKP, EMEP, SHP, CHP temsilcileri ve salondakilere verilen sözlerin ardından gerçekleşen forumla bitirildi.

Halkevleri Basın Bürosu - 28 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.