Dikmen'de Gökçek'e Büyük Tepki

Dikmen'de Gökçek'e Büyük Tepki

Dikmen'de Gökçek'e Büyük TepkiAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Alevileri suçlayan ve Dikmen'deki Cemevi'nin yıkılacağını ima...

A+A-

Dikmen'de Gökçek'e Büyük TepkiDikmen'de Gökçek'e Büyük Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Alevileri suçlayan ve Dikmen'deki Cemevi'nin yıkılacağını ima eden sözleri Alevi çevreleri başta olmak üzere büyük tepki çekti.

Ankara’da Dikmen Vadisi'ndeki barınma hakkı bürosunun kundaklanmasından sonra Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında, yakın bir zamanda Cemevi'ninde kundaklanabileceğini belirterek Cemevi'ni hedef gösterdi. Gökçek “Cemevi yeni açılmıştır ve yöre sakinleri boş bir gecekonduyu işgal ederek Cemevi haline getirmişlerdir” iddiasında da bulundu.

Bunun üzerine toplanan Dikmen halkı Cemevi'nin önünde nöbet tutarak Melih Gökçek’i protesto ettiler.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı(HBVAKV) ve Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği (HBVKD) dün Güvenpark’ta bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bir protesto eylemi düzenledi.

Gökçek Elini Cemevi'nden Çek”, “Cemivi'ne Dokunma, Ateşle Oynama”, “Ateşle Oynama Gökçek; Yanarsın” şeklinde sloganlar atılan eylemde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, “Gökçek, boş bir gecekonduyu işgal ederek Cemevi haline getirdiğimiz iddiasında bulundu. Bu iddia, gerçek dışı, yalan, provokatif, toplumda kin ve nefreti teşvik eder mahiyettedir” diye konuştu.

Geçmez, Gökçek’in söz konusu Cemevi'nin yeni açıldığı ve kaçak olduğu şeklindeki iddialarının da gerçek olmadığını belirterek “Cemevi, Gökçek döneminden çok önce kurulmuştur ve halen ibadete açıktır. Geçmiş yerel seçim dönemlerinde bizzat Gökçek, Alevi yurttaşlardan oy alabilmek amacıyla Cemevi'nin bulunduğu sokağa asfalt döktürmüştür ve hatta bunun propagandasını da yapmıştır. Cemevi'yle ilgili kayıtlar tüm resmi kuruluşlarda bulunmaktadır” diye konuştu.

Geçmez ayrıca “Gökçek, Cemevi'nin yakın zamanda kundaklanarak yakılacağını ve bunun da yöre sakinleri tarafından yapılacağını söylemektedir. Gökçek, söylediklerinden eminse hemen savcılığa başvurmalıdır.” dedi.

Dikmen halkı da Gökçek’e tepkisini belirterek “Rant uğruna yoksul insanlar evlerinden çıkarılarak sokağa atılmaya çalışılmaktadır. Şimdiye kadar Gökçek’in tüm keyfi uygulamalarına karşı durduk, bundan sonra da karşı durmaya devam edeceğiz. Alevi yurttaşların ibadet mekanı olan Cemevi'ni yıkmaya Gökçek’in gücü yetmeyecektir. Kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” dediler.

Devrimciler.com - 29.08.2008

Alevilerden Gökçek'e büyük tepki

Hacı Bektaş Veli ve Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Melih Gökçek'in Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ne ilişkin bir televizyon programında sarf ettiği 'Cemevini yıkacağız. Yöre sakinleri cemevini kundaklayıp provokasyon yapacak' sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Hacı Bektaş Veli ve Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Ercan Geçmez Ankara Büyükşehir Belediyesinin önünde yaptığı basın açıklamasında Gökçek'in Dikmen Vadisi'ndeki Cem evine ilişkin bir televizyon programında sarf ettiği sözleri üzerine, Alevilere hakaret edildiğini söyledi. 'Ateşle Oynama' pankartının açıldığı açıklamada grup 'Gökçek elini cemevinden çek' ve 'Ateşle oynama Gökçek yanarsın' sloganlarını attı. Basın açıklamsı yapan Geçmez, 'Gökçek'in iddialarının aksine Cemevi yeni açılmış değildir. Cemevi Gökçek'in Belediye başkanlığı döneminden önce kurulmuştur ve hala ibadete açıktır' dedi. Geçmez yerel seçim dönemlerinde Gökçek'in Alevi vatandaşların oylarını kazanmak için Cemevinin bulunduğu sokağı asfaltladığını söyleyerek, Gökçek'in 'cemevinin birileri tarafından kundaklanacığı' sözlerini hatırlattı ve 'Neden savcılığa başvurmadın' diye sordu. Geçmez, 'Gökçek Madımak'ı yakanların veliahtlarına davetiye çıkarırcasına Cemevinin kundaklanacağını iddia ederek provakasyon ortamı yaratmaktadır' dedi.

ANKARA - GÜNDEM ONLİNE - 29.8.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.