Dikmen'deki Cem Evi sorununu Gökçek çözecekmiş!

Dikmen'deki Cem Evi sorununu Gökçek çözecekmiş!

Dikmen'deki Cem Evi sorununu Gökçek çözecekmiş! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen'de...

A+A-

Dikmen'deki Cem Evi sorununu Gökçek çözecekmiş! Dikmen'deki Cem Evi sorununu Gökçek çözecekmiş!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen'de yapımı sürmekte olan Cem Evi sorununu seçimlerden sonraki ilk Belediye Meclisi toplantısında çözeceklerini söyledi...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin 5 binlik plan yapma yetkisinin bulunmadığını belirterek, sorunu sadece Büyükşehir Belediyesi'nin çözüme kavuşturabileceğini kaydetti.

Katıldığı bir televizyon programında soruları cevaplandıran Melih Gökçek, Program sunucunun, "Kamuoyu sizi birçok farklı grupla diyaloglarınızla tanıyor. Çankaya Dikmen'de bir Cem Evi var. Bu Cem Evi'nin ruhsat sorunu var. CHP bunu çözebileceğini söyledi. Siz de hem bu Cem Evi'ne yönelik hem de Hüseyin Gazi ve Türbesine yönelik bir proje çalışmanız olduğunu söylüyorsunuz. Yapmış olduğunuz çalışmalarınız vardır ama alevi toplumu sizin ağzınızdan belkide ilk kez çok somut bir proje duyuyor. Bu konuda ne söyleyecek siniz?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Alevi toplumu bugüne kadar her zaman çoğunlukla CHP'yi desteklediğini söyledi. Ama hiçbir zaman bunun karşılığını CHP'den alamadı. Her zaman bu parti tarafından dışlandı, onları sadece oy alınan bir meta olarak gördüler. Ben bununla ilgili olarak size somut bir örnek vereyim. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Belediye Başkanı olur olmaz,13 müdürü görevden aldı. Bunun 13'ü de aleviydi. Bunun yerine 12 alevi olmayan müdürü yerlerine getirdi. Bunun neticesinde bizim AK Partili ve alevi olmayan Belediye Meclis üyemiz Ali İhsan Ölmez, bu olaya mezhepsel ayrımcılık yapıyorsunuz diye karşı çıktı."

"CEM EVİ'NİN BULUNDUĞU YER YEŞİL ALANDI"

Dikmen'de bulunan ve temeli CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından atılan Cem Evi'nin yerinin aslında yeşil alan olduğunu belirten Başkan Gökçek, şöyle devam etti: "Orası yeşil alandı. Aslında burada inşaat olmazdı. Ama orada yapacağımız herhangi bir şey Alevi toplumu tarafından yanlış anlaşılırdı. Bu durum da CHP tarafından istismar edilirdi. Konuyu getiren arkadaşlarıma karışmayın dedim. Buraya müdahale etmedik. Yaptıran kim CHP? Yapan kim? CHP'li Çankaya Belediyesi. Kendileri inşaatı durdurdular engellediler. Sayın Baykal buranın yapılması için ekonomik desteği vereceklerini söyledi. Ama ne destek var, desteği bir tarafa bırakın inşaatı durdular. İşte bu Çankaya Belediyesi'nin Alevilere bakışıdır."

Söylenen ve yapılanlarda niyetin önemli olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, "Bir grup, bizi alevi toplumuna karşı kötü göstermek için tahrik unsurlarını ön plana çıkartıyor. Belediye olarak yıllardır yardımlarda bulunuyoruz. Biz bugüne kadar kimi ayırmışız? İhtiyacı olan herkes bizim yardımlardan almıştır." dedi.

SABAH - (CİHAN) - 12.03.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.