Din dersi müfredatı asimilasyon içermektedir

Din dersi müfredatı asimilasyon içermektedir

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yol Erkan Kurulundan Qureşan ocağından Efe Engin'in, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okutulacak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatıyla ilgili açıklaması.

A+A-

Milli eğitim bakanlığı Öğretim programlarını izleme sayfasında yayımlanan müfredata göre din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde;

4. Sınıf -Dini ifadeler bölümünde şükür, tekbir, estağfirullah… gibi ifadeler

5. sınıf- Ramazan orucu önemi

6. sınıf- Namaz, dini günler, Cuma, kandil, ramazan, kurban

7. sınıf- Melek ve ahret inancı görünen ve görünmeyen varlıklar(ayrıntıya girilmeden cinlerden bahsedilir.)

Ahiret, kıyamet, mahşer, diriliş, hesap, mizan, cennet, cehennem konuları ele alınır.

8. sınıf- İslam dininin mal, can emniyeti

Muharrem ayında döktüğümüz gözyaşları gözlerimizi kapatmamalı. Çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor görmeliyiz, farkında olmalı ve ses vermeliyiz.

Tüm çocuk ve gençlere öğretilen bu bilgiler din kültürü değil hurafelerle bezenmiş tekçi bir anlayışın dayatılması ve diğer inançları yok saymasıdır. Asimilasyon artık beyinleri, Aleviliği hedef almaktadır.

Derslerde Alevilik ve Bektaşiliğe ayrılan bölümde müsahipliği; İslam tarihindeki muhacir ensar kardeşliğine dayandırmakta.

Bilinmelidir ki Alevilik; Varlığın Birliğine, İkrar erkanına, Talip, Pir, Mürşit ilişkisiyle ‘’el ele, el hakka’’ düsturuyla hareket eder. Bu dünyanın hesabını bu dünyada görüp ‘’ölmeden önce ölmeyi içerir.’’ Müsahip olacak insan önce yola ikrar verir, rehber edinir, Pir huzurunda ikrar verir. Bu yol benzetme yapılan ikrarsızlık eşleşmesi değildir. Kutsal günleri Cuma, ramazan, kandil değildir. İnancında cennet ve cehennem yoktur. Cin, peri, melek gibi hurafeler inancında yoktur.

 İnancında İkrar, Rızalık, Hızır, Ziyaret, Cem, Dar, Saz, Semah, Gülbeng, Niyaz, Cemal Cemale olmak , Kırklar, Çerağ ve  Kadın-Erkek eşitliği vardır.

Ayrıca can ve mal güvenliği deyince Kadın ve iş cinayetlerinde neden ilklerde bulunduğumuz duruş gösterenlere ihraçlar ve açlıkla terbiye etmeye kalkanları görmekteyiz.

Yolumuz barış, sevgi yoludur.

Asimilasyon insanlık suçudur.

Aşk ile.

Efe Engin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum