Din dersine cami imamı giriyor!

Din dersine cami imamı giriyor!

Din dersine cami imamı giriyor!       Eğitim-Sen ve Alevi Bektaşi Birliği üyeleri Adana’da, Din Kültürü ve...

A+A-

Din dersine cami imamı giriyor! Din dersine cami imamı giriyor!
     
Eğitim-Sen ve Alevi Bektaşi Birliği üyeleri Adana’da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine cami imamının girdiği iddiaları üzerine, tepkilerini dile getirdiler.
     
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, beraberindeki Alevi Bektaşi Birliği üyeleri ile Büyük Dikili beldesine bağlı Kuyumcular köyünde yaptıkları basın açıklamasında, Büyük Dikili İlköğretim Okulunda hiçbir pedagojik bilgiye sahip olmamasına rağmen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ücretli öğretmen statüsünde cami imamı Fatih Metin’in girdiğini öne sürdü.

Konuyu yetkili mercilere bildirdiklerini, Milli Eğitim yetkililerinin artık gerekli çalışmayı yapmaları gerektiğini ifade eden Boğa, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarı ile tüm din öğretmenleri çeşitli mevkilere yükseldiler. Bu durumda azalan din öğretmeni açığı imamlarla kapatılmak isteniyor. Pedagojik eğitim almayan kişilerin ilköğretim okullarında ders vermesi kesinlikle yanlış. Tespitlerimize göre, Adana’nın Seyhan ilçesinde 13 cami imamı bu şekilde derslere giriyor. Bu durum bizleri çok üzüyor. Eğitimde din, mezhep ayrımı yapılamaz. Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız." Boğa, ayrıca köyündeki 19 kız çocuğunun taşımalı eğitimden ve yemek yardımından yararlanamadığını savunarak, "Bir yandan ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyası ile kız çocukları okula kazandırılırken, burada böylesi olayların yaşanması çok üzücü" dedi.
     
Köydeki kız çocuklarının, Milli Eğitim yetkililerince Adana il merkezindeki Sakarya Yatılı Bölge İlköğretim Okuluna kayıt edilmek istendiğini, bu nedenle taşımalı eğitimden yararlandırılmadıklarını iddia eden Boğa, yaşanan bu olayların öğrenciler üzerinde olumsuz etki yaratacağını savundu.
     
Kuyumcular Köyü Muhtarı Ali Biden ise kız çocuklarına ayrımcılık yapıldığını ve servise alınmadığını iddia ederek, "Tüm zorluklara rağmen çocuklarımızı parayla tuttuğumuz servislerle okulla gönderiyoruz.
     
Biz çocuklarımızın yatılı okul yerine taşımalı eğitimden yararlanmasını istiyoruz. Bunun için gerekli mercilere başvuracağız" dedi.
     
Köydeki tepki toplantısında, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Metin Çelik, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Kemal Çelik ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şube Başkanı Şafak Evren ile üyeler katıldı.
     
ADANA VALİSİ ATIŞ
     
Adana Valisi İlhan Atış ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlahiyat Fakültesi mezunlarının okullarda Din ve Ahlak Bilgisi derslerine girebildiklerini belirterek, "Ancak imam olarak görev yapan kişilerin okullarımızda Din ve Ahlak Bilgisi dersi verecek öğretmen varken bu derslere girmesini doğru bulmuyoruz. Çünkü kendi asli işlerini aksatabilirler. Din konusunda dayatmada bulunulması ise mümkün değil" dedi.
     
Atış, Seyhan Kaymakamlığının konuyla ilgili görevlendirmeleri sona erdirdiğini de kaydetti.
     
28 Aralık 2007 - MİLLİYET

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.