'Din istismarı en büyük yanlış'

'Din istismarı en büyük yanlış'

'Din istismarı en büyük yanlış'CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Göztepe Şahkulu Sultan Dergahı’nda düzenlenen aşure ve...

A+A-

'Din istismarı en büyük yanlış''Din istismarı en büyük yanlış'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Göztepe Şahkulu Sultan Dergahı’nda düzenlenen aşure ve lokma dağıtım töreninde, din istismarının bir toplumu felakete götüren en büyük yanlış olduğunu söyledi.

Deniz Feneri’nin hesabının sandıkta sorulmasını isteyen Baykal, Erdoğan’ı da eleştirerek, “Kendi damatlarına devlet bankalarından iki medya kuruluşunu satın alsın diye 750 milyon dolar avantajlı krediler ver. Millet seyretsin. Bir de gitsin sana oy versin. Yağma yok” diye konuştu.

Deniz Baykal, Şahkulu Vakfı Başkanı Mehmet Çamur’un, “Birileri Alevi açılımı yapıyor. Biz o önergeleri CHP’den bekliyoruz” sözlerine atıfta bulunarak, lafın değil harekete geçmenin zamanı geldiğini söyledi.

Baykal konuşmasının ardından, Gazze ve Irak’ta barış için beyaz güvercin uçurdu, kazandan aşure dağıttı ve kendisi de aşure yedi. Baykal daha sonra, dergahın bahçesine barış için bir de zeytin ağacı dikti. Ataşehir CHP İlçe Başkanlığı tarafından Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen partiye katılım törenine de katılan Baykal, CHP’ye yeni katılan üyelere rozet takarken, çok sayıda türbanlı kadının bulunması dikkat çekti.

Baykal, Almanya’daki Deniz Feneri davasına değinerek, “Bu seçimde bu sahtekârlığın yüzündeki peçeyi kaldıracaksınız. Deniz Feneri’nin Almanya’da mahkemede sorulup da Türkiye’de mahkemede sorulamayan hesabını, sandıkta siz soracaksınız. Bu hesaplar sorulursa Türkiye düzelir” dedi. Baykal, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını da eleştirerek, şunları söyledi: “Hakkında onlarca yolsuzluk dosyası olsun, Meclis’te parmak hesabıyla onları kapat. Kendi damatlarına devlet bankalarından iki medya kuruluşunu satın alsın diye 750 milyon dolar avantajlı krediler ver. Millet seyretsin. Bir de gitsin sana oy versin. Yağma yok.”

MİLLİYET - M. AKİF ERDEM İstanbul - 12 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.