Din Koruculuğu geliyor

Din Koruculuğu geliyor

Din Koruculuğu geliyorNTV de Mirgun CABAS’ın hazırlayıp sunduğu Herşey Programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi...

A+A-

Din Koruculuğu geliyorDin Koruculuğu geliyor

NTV de Mirgun CABAS’ın hazırlayıp sunduğu Herşey Programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. M. Saim YEPREM ile birlikte katılan Ali KENANOĞLU "İmamların kanaat önderi olması" ile ilgili proje üzerine konuştular.

Konu ile ilgili olarak Kenanoğlu şunları söyledi; "İmamlar Devletin din memurlarıdırlar. Kanaat önderliği kendiliğinden toplumun kabulü ile olurşur. Öyle görevlendirmeyle kanaat önderliği olmaz. Osmanlı da bu yöntem çok denenmiş, Alevi Dergehlarına- tekkelerine Sünni din adamları atanmış, onların orada Alevileri temsil edeceği, Alevilere kanaat önderliği yapacağı söylenmiş. Ama olmamış, olması da mümkün değildir. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı bu projeyle Aile imamlığını başlatıyor. Diyenetin memuru din görevlileri mahallelerimize, sokaklarımıza, evlerimize kadar girecekler. Asimilasyon ve dini baskı artacak. Toplumun dini açıdan kontrolu sağlanmaya çalışılacak. Bu projeyle İmamlar, Güneydoğu bölgesinde başa bela olan "Korucular" gibi "Din ve Ahlak Korucuları" olacaklar. Bu projenin sonucu bu olacaktır. Biz Alevilerin Diyanetin dininede ahlakına da ihtiyacı yok" dedi.

Kaynak : hubyarNET- 05.10.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.