Din öğretmeni Alevi öğrenciyi dövdü

Din öğretmeni Alevi öğrenciyi dövdü

Din öğretmeni Alevi öğrenciyi dövdüİstanbul Şişli’de bir lise öğrencisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninden...

A+A-

Din öğretmeni Alevi öğrenciyi dövdüDin öğretmeni Alevi öğrenciyi dövdü

İstanbul Şişli’de bir lise öğrencisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninden yediği dayak nedeniyle hastanelik oldu. Öğretmen, olay üzerine açığa alınırken; Alevi olduklarını beliren aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İSTANBUL - Yaklaşık 5 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük okullarından Şişli Endüstri Meslek Lisesi, hafta başında yaşanan dayak olayıyla çalkalanıyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Kurt derste yaramazlık ettiğini iddia ettiği öğrencisi Burak Tibar’ı dövmekle suçlanıyor.

Tibar, olayı şöyle anlattı: “Hoca ders anlatıyordu. Tenefüse 5-10 dakika kala, saatime baktım kaç dakika var diye, arkadaşıma da söyledim. Hoca yanıma gelmeye başladı. Hiç birşey anlatamadan kafama vurdu. Boğazımdan sıkarak yere attı, yerde boşluğuma bir tekme geldi. Sonra komple yere düştüm, o halde bile vurmaya devam etti. Oruçlu olduğumu söyledim, beni dinlemedi ve sürükleyerek dışarı attı.”

Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılan Burak’ın, iç kanama geçirdiği belirlendi. Üç gündür hastanede müşahede altında tutulan öğrencinin Ailesi alevi oldukları için çocuklarının dayak yemiş olabileceğini de iddia ediyor.

Öğretmen Mustafa Kurt’un, olayın bir anlık sinirden kaynaklandığını ve üzgün olduğunu söylediği belirtiliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın ardından rapor alan öğretmen Kurt’u açığa alarak soruşturma başlattı.

Aile de Şişli Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

NTV - 16 Ocak 2008 Çarşamba

Öğretmenden tekmeyle ahlak bilgisi
 
Öğretmeni tarafından dövülen 16 yaşındaki Burak Tibar iki gündür hastanede gözlem altında.
 
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, bir öğrenciyi tekmelerle döverek hastanelik etti

İSTANBUL - Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Burak Tibar, öğretmenlerine göre sessiz, kendi halinde, saygılı bir öğrenci. Önceki gün Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde eğitim hayatını ve psikolojisini belki de tüm yaşamı boyunca etkileyecek şekilde şiddet gördü. Din dersi öğretmeni tarafından boğazı sıkılarak, tekmelerle dövülen, Tibar'ın suçu ise cep telefonunun saatine bakmaktı. Tüm sınıfın önünde dövülen Tibar, hastaneye kaldırıldığında, nefes almakta güçlük çekiyordu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi 11 H sınıfının öğrencisi Burak Tibar, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde saatine bakmak için cep telefonunu çıkardı. Din kültürü ve ahlak bilgisi Öğretmeni Mustafa Kurt, öğrenciye 'Çık dışarı' dedi.

Burak Tibar, 'Neden hocam' demişti ki, iddialara göre öğretmen önce öğrencinin kafasını yumrukladı, ardından boğazından sıkarak yere attı, karnını ve böbreklerini tekmelemeye başladı. Burak yerde karnını tutarak kıvranıyordu. Din öğretmeni Kurt, Burak'ı sınıf kapısının önüne attı, burada da tekmeledi. Bu sırada zil çaldı ve öğretmen hızla uzaklaştı. Birkaç dakika içinde arkadaşlarının öğretmenleri tarafından büyük bir şiddetle dövüldüğünü gören sınıf arkadaşlarından birkaçı hemen müdür yardımcısına haber verdi.

Burak, Şişli Etfal Hastanesi'ne götürüldü. Nefes almaka güçlük çeken öğrencinin yanında ise sadece iki arkadaşı vardı. Okuldan haber alan Burak'ın annesi Nazlı Taşdemir, oğlunu acil serviste karşılarken, nefes alamadığını ve adım atamayacak kadar ağrısı olduğunu gördü. Burak hemen muayene edildi.

Böbreklerine vurmuş

Hazırlanan raporda Burak Tibar'ın 'boğazında üç santimetre, omuz altında dört santimetre kızarıklıklar olduğu, sağ bel bölgesinde ve karnın sağ kadranınıda hassasiyet, idrarında da kan' tespit edildiği yazıldı. Böbreklerine aldığı darbelerden ötürü idrarında kan çıkan öğrenci, kulak-burun-boğaz servisinde muayeneden geçirildi. O gece hastanede kaldı. Burak Tibar'ın annesi Nazlı Taşdemir, çocuk polisine haber verdi. Polis, Burak'ın ifadesini aldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Taşdemir, "Geldiğinde yürüyemiyordu. Başka çocukların başına da gelebilir. Oğlum içine kapanık, sessiz sakin bir çocuktur. Altı sene önce babasını trafik kazasında kaybettik. Okulla hiçbir sorunu olmadı" dedi.

Geceyi hastanede geçiren Burak ise bitkin ve sessiz. Öğretmenin boğazını sıktığında oluşan kan oturmaları hâlâ duruyor. Burak doktorların isteğiyle birkaç gün daha hastanede kalacak.

Burak'ın sınıf arkadaşlarından biri, " Sanki karşısında büyük biri varmış gibi vuruyordu. Sınıftaki kimse o öğretmenin dersine girmek istemiyor" diye konuşuyor.

Okul soruşturma başlattı

Okul müdürü Fatih Kemal Bilgin ise olayın gerçekleştiği günün ardından, dün Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne soruşturma başlatılması için başvuruda bulundu. Müdür Bilgin, olayı üzüntüyle karşıladıklarını anlattı.

UMAY AKTAŞ SALMAN
16 Ocak 2008 - RADİKAL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.