Din taciri medyaya belgeli yanıt

Din taciri medyaya belgeli yanıt

Din taciri medyaya belgeli yanıtÖğrencilere dinci baskı haberinin yalan olduğunu yazan Zaman'a DHA'dan jet yanıt geldi. 4 kız öğrencinin...

A+A-

Din taciri medyaya belgeli yanıtDin taciri medyaya belgeli yanıt

Öğrencilere dinci baskı haberinin yalan olduğunu yazan Zaman'a DHA'dan jet yanıt geldi.

 4 kız öğrencinin "okulda türban takmaları ve namaz kılmaları" yönündeki baskı nedeniyle okuldan ayrıldığı haberi dinci basını çok rahatsız etti. Zaman haberin yalan olduğunu iddia edince DHA'dan jet açıklama geldi. İşte Uğur Cebeci'nin açıklaması!

Doğan Haber Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci, 4 kız öğrencinin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin "örtünmeleri ve namaz kılmaları" yönündeki baskıları üzerine Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'ndeki kayıtlarını başka okullara aldırdıklarına ilişkin haberlerinin arkasında olduklarını açıkladı. Cebeci, habere dayanak olan açıklamaların kayıtlı görüntülerle sabit olduğunu vurguladı.

DHA salı günü, kendilerinin ve ailelerinin açıklamaları eşliğinde Amasya'daki 4 kız öğrencinin sınavla girdikleri Anadolu Kız Meslek Lisesi'ndeki kayıtlarını, okulda gördükleri baskı nedeniyle düz liselere aldırdıklarını duyurdu. DHA abonesi olmayan Cumhuriyet gazetesi de, "Amasya Cumhuriyet" mahreciyle verdiği aynı haberi çarşamba günü manşetine çıkardı.

Haber kanalı NTV de önceki akşam saat 19.00'daki ana haber bülteninde, kız öğrencilerin durumunu, kendi görüntüleri ve anlatımlarıyla verdi. NTV haberinde öğrencilerin yüzleri, tanınıp zarar görmemeleri için flulaştırılarak yansıtıldı.

Ancak bazı dinci gazeteler, haberlere konu olan kız öğrencilerin Anadolu Kız Meslek Lisesi'ndeki kayıtlarını başka okullara nakletmelerinin gerekçesinin çarpıtıldığını, haberlerin "yalan" olduğunu öne sürdü. DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, öğrenci ve velilerin anlatımlarına dayanan haberin yalanlanması çabaları üzerine Milliyet'e şu açıklamayı yaptı:

"İfadeler elimizdeki kayıtlı görüntülerle sabit. Ayrıca, bu haber grubumuz dışındaki yayın organlarında da yayımlanmıştır. Örneğin NTV, çarşamba akşamı ana haber bülteninde çocukların kendi ifadeleri ve görüntüleri eşliğinde haberi vermiştir. DHA, elinde kayıtları bulunan haberinin arkasındadır."

GERÇEK GÜNDEM - 23 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.