Dini baskı yüzünden okulumuzu değiştirdik

Dini baskı yüzünden okulumuzu değiştirdik

AMASYA'DA NORMAL LİSEYE GEÇEN 4 ÖĞRENCİNİN İDDİASI:'Dini baskı yüzünden okulumuzu değiştirdik'Eğitim gördükleri...

A+A-

Dini baskı yüzünden okulumuzu değiştirdikAMASYA'DA NORMAL LİSEYE GEÇEN 4 ÖĞRENCİNİN İDDİASI:

'Dini baskı yüzünden okulumuzu değiştirdik'

Eğitim gördükleri Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni tarafından dini baskı gördüklerini iddia eden 4 kız öğrenci düz liseye kaydoldu

Amasya'da öğrenim gördükleri ve pansiyonunda kaldıkları Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde dini baskı gördüklerini iddia eden 4 öğrenci, bu okulu bırakıp Aydınca beldesindeki düz liseye kayıt yaptırdı.

9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencileri olan ve yaşları 16 ile 17 arasında değişen H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D., Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Ahmet A. ve kaldıkları pansiyonun müdür vekili Özlem Y. tarafından, namaz kılmaları ve kapanmaları yönünde baskı gördüklerini ileri sürdü.

'Şikâyette bulunduk'

Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulunduklarını söyleyen öğrencilerden Ş.Ç.'nin annesi Zekiye Ç., kızının okulda baskı gördüğü için kaydını düz liseye aldırdıklarını söyledi. Zekiye Ç. şöyle dedi:

"Okusun diyerek Anadolu Kız Meslek Lisesi'ne gönderdiğimiz kızımız baskılar yüzünden bunalıma girdi. Bir meslek sahibi olmak için sınavla girip kazandığı Meslek Lisesi'nden ayrılıp Aydınca Lisesi'ne kayıt yaptırdık. Baskılar nedeniyle bazı öğrenciler de okuldan ayrılmışlar. Biz konuyu şikâyet dilekçesiye İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdik."

Bilgisayar öğretmeni olmayı istediğini söyleyen Ş.Ç., Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A.'nın kendilerine sürekli olarak, "Kapanın, oruç tutun, namaz kılın, dini kitaplar okuyun, bu kitapları okula getirin" diyerek baskı yaptığını ileri sürdü.
 
'Toplu namaz kılalım'

Okulu bırakan öğrencilerden H.D.'nin annesi Badegül D. okulda çocuklara "Namaz kılacaksınız, kapanacaksınız" diyerek baskı yapıldığını belirtti. Yurtta etüt saatlerinde kendilerine 'Arkadaşlar haydi toplu namaz kılalım. Niçin oruç tutmuyorsunuz?' denildiğini iddia eden Ş.D. ise okuldan bu nedenle ayrıldığı için çok üzgün olduğunu söyledi.

Amasya Eğitim-Sen Başkanı Kamil Terzi ise kendilerine şikâyet geldiğini belirtti. Terzi bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini kaydetti.

Soruşturma devam ediyor

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi yetkilileri konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, öğrencilerin baskılar nedeniyle okulu bıraktıkları yönünde bazı duyumlar aldığını ve yurt ile okulu haber vermeden bir yardımcısıyla denetlediğini söyledi.

Yurt Müdür Vekili Özlem Y.'ın iddia edildiği gibi türbanlı görev yaparken görmediğini belirten Akkurt, "Yurtta 170 ögrencimiz kalmaktadır. Bu öğrencilerimize kapanmaları ve namaz kılınmaları yönünde baskı yapıldığı konusunda bazı velilerden şikâyet dilekçeleri geldi. Bu konuda soruşturmamız devam ediyor" dedi. Öte yandan Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A.'nın geçen yıl yaptığı 25 soruluk testteki cinsel yaşam ve zinayla ilgili soruları üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatmış ve A. kınama cezası almıştı.

SAVAŞ TUTAK / Amasya DHA
MİLLİYET - 21.11.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.