'Dini baskı'ya kınama cezası

'Dini baskı'ya kınama cezası

'Dini baskı'ya kınama cezasıAmasya'da 3 görevliye ihtar, bir görevliye ise kınama cezası verildiği bildirildi.Bazı basın organlarında,...

A+A-

'Dini baskı'ya kınama cezası'Dini baskı'ya kınama cezası

Amasya'da 3 görevliye ihtar, bir görevliye ise kınama cezası verildiği bildirildi.

Bazı basın organlarında, ''dini baskı nedeniyle bir kız meslek lisesindeki bazı öğrencilerin okul değiştirdiği'' yolundaki iddialarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 görevliye ihtar, bir görevliye ise kınama cezası verildiği bildirildi.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, geçen Kasım ayında bazı basın organlarında yer alan haberler üzerine başlatılan idari soruşturmanın tamamlandığı bildirildi.

Soruşturma sonucunda Okul Müdürü Fatma D. hakkında, ''Ramazan ayında oruç tutmayan öğrencileri tespit ederek düzenli şekilde öğle yemeği yemelerini sağlayamadığı ve nöbetçi öğretmen çizelgesini zamanında ve gerektiği gibi hazırlayamadığı'' gerekçesiyle ihtar cezası uygulandığı ifade edilen açıklamada, müdür yardımcısı Hakime S. hakkında da ''Ramazan ayı içinde oruç tutmayan öğrencileri tespit ederek düzenli şekilde öğle yemeği yemelerini sağlayamadığı'' için ihtar cezası uygulandığı belirtildi.

Müdür yardımcısı Özlem Y. hakkında ise ''Nöbetçi öğretmen çizelgesini zamanında ve gerektiği gibi hazırlayamadığı'' için ihtar cezası uygulanarak görev yerinin değiştirildiği bildirilen açıklamada, öğretmen Nuran A. hakkında ise ''Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkındaki Yönetmelikteki usûl ve esasları takip etmesi gerekirken, başka yol ve yöntemler kullanmasından dolayı'' kınama cezası uygulanarak görev yerinin değiştirildiği kaydedildi.

Söz konusu haberlerde kız meslek lisesi ile buraya bağlı pansiyonda kalan 4 kız öğrencinin dini baskı nedeniyle Merkez Aydınca Beldesi'ndeki bir liseye nakillerini aldırdıkları öne sürülüyordu.

Konuyla ilgili olarak TBMM İnsan Hakları Komisyonu da Amasya'da incelemelerde bulunmuştu.

A.A. - GERÇEK GÜNDEM - 31 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.