Dini Motifli Okula Eğitim-Sen'den Tepki

Dini Motifli Okula Eğitim-Sen'den Tepki

Dini Motifli Okula Eğitim-Sen'den Tepki   Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, Diyarbakır Toplu Konut"ta yapım aşamasında...

A+A-

Dini Motifli Okula Eğitim-Sen'den TepkiDini Motifli Okula Eğitim-Sen'den Tepki
  
Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, Diyarbakır Toplu Konut"ta yapım aşamasında olan ve Fethullah Gülen"e ait olduğu iddia edilen okul ile son yıllarda Türkiye"de yapılan okulların aynı mimari yapıya sahip camileri andırdığını belirterek, Arap kültürünü andıran mimari yapılardan okulların yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Diyarbakır Toplu Konut'ta yapım aşamasında olan ve Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen okulun mimari yapısı camiyi andırıyor. Üzerine ay yıldızlı sancakların çizildiği okula benzer mimari yapılar daha önce de Tunceli"de yapılmıştı.

Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, Türkiye"de son yıllarda yapılan okulların mimari ve fiziksel yapısı tartışmalık bir durumda olduğunu dikkat çekti. Dünyanın hiçbir yerinde çok katlı okullar yapılmazken, Türkiye"de çok katlı okulların yanı sıra Arap kültürü ve İslami motifler uygulanmaya başladığını söyleyen Karahan, bölgede AKP tarafından Arap kültürünün uygulanmak istendiğine dikkat çekti. İktidara gelmek için oy potansiyelini kullanmak isteyen AKP"nin değişmeyecek nitelikteki hilalin değiştirilmesinin ne anlama geldiğini açıklaması gerektiğini dile getiren Karahan, çocukların kullanacağı alanların mimarisinin bu şekilde kullanılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Muhsin Uyanık, Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde olan inşaatlı okul ile ilgili bir ay önce kontrolün yapıldığını belirterek, çevreyi kirleten hafriyatlar nedeniyle bir aylık zaman verdiklerini söyledi.  İlgililerin çevreyi kirletmeye devam ettiğini söyleyen Uyanık, izinsiz hafriyat biriktirdiklerinden dolayı ceza verdiklerini dile getirdi. Diha

BİRGÜN - 19 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.