Dink Ailesi'nden Tuğgeneral'e dava

Dink Ailesi'nden Tuğgeneral'e dava

Dink Ailesi'nden Tuğgeneral'e dava   HRANT Dink’in eşi Rakel, kızları Delal ve Sera ile oğlu Arat Dink, bir şehit cenazesinde yaptığı...

A+A-

Dink Ailesi'nden Tuğgeneral'e davaDink Ailesi'nden Tuğgeneral'e dava 
 
HRANT Dink’in eşi Rakel, kızları Delal ve Sera ile oğlu Arat Dink, bir şehit cenazesinde yaptığı konuşmada, Dink’i kastederek ’hain’ dediği iddiasıyla Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman’a 6 bin 100 YTL’lik manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, Karaduman’ın 9 Nisan 2007’de Samsun Havza’daki Jandarma Uzman Çavuş Kaşif Aslan’ın cenazesinde yaptığı konuşmada, "Bugün ABD Senatosu, Fransız Meclisi, İngiliz Lordlar Kamarası, Brüksel AB Parlamentosu, Ermenistan seni katledenleri kınamadı. Onlar ancak hainler öldüğü zaman kınar, seslerini yükseltirler" dediği ileri sürüldü.

Kastım Dink değildi

Dilekçede, komutanın konuşmasında açıkça Hrant Dink’in kastetildiği ileri sürürelerek, "Bu, Hrant Dink ve ailesi etrafından bir husumet ve düşmanlık yaratmaktadır" denildi. Mahkemeye karşı dilekçe veren emekli Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman ise, ’hain’ kelimesini Hrant Dink için değil, PKK teröristleri için sarfettiğini belirtti. Karaduman, Hrant Dink’in Türk vatandaşı olduğunu büyük harflerle belirttiği dilekçesine "Konuşmamda anlaşılacağı üzere Hrant Dink ve ailesine yönelik ne doğrudan ne de dolaylı olarak söylenmiş, kişilik haklarını ihlal edici TEK bir ifade yoktur" dedi. 

Esma ÇAKIR İSTANBUL
HÜRRİYET - 26 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.