Dink davasının 4. oturumu yarın

Dink davasının 4. oturumu yarın

Dink davasının 4. oturumu yarın   Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde...

A+A-

Dink davasının 4. oturumu yarın  Dink davasının 4. oturumu yarın 
 
Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. 11 Şubat tarihinde yapılan oturumda olduğu gibi yarın da sesli ve görüntülü sistemle duruşma kayıt altına alınacak.

Sanıkların çapraz sorgulanın devam edeceği duruşmada, taraf avukatlarının geçen celseki talepleri karara bağlanacak. Öte yandan Hrant Dink duyarlılık grubu duruşmayı izlemek için adliye olacak, Hrant'ın arkadaşları" adlı grup ta yarın saat 11.00'da Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması yapacak.

GEÇEN DURUŞMA ŞUNLAR YAŞANMIŞTI

8 tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada, duruşma sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alındı. Müdahil avukatları sanık O.S'nin yaşını tespiti için yeniden rapor alınmasını istedi. Çapraz sorgusu yapılan sanıklardan Erhan Tuncel, müdahil avukatlarının sorularını yanıtlamayacağını söyledi. Tuncel," Rakel Dink bir takım iddialarda bulundu bizi İsa affetsin şekilde. Bu da başımıza azize kesildi. Geçen mahkemede ben başsağlığı dilemiştim şu anda başsağlığını dilemiyorum" dedi.

TUNCEL EMNİYETİ SAVUNDU

Mc Donalds olayından sonra emniyetin yönlendirmesiyle bu gruba dahil edildiğini ifade eden Tuncel, " Bu olayla ilgili kamu görevlileri birçok olayı reddedecektir. Örneğin Coşkun İğci'nin iddialarını reddetmeleri. Eğer kamu görevlilerinin dedikleri doğru ise Coşkun İğci neden tutuklu değil ben tutukluyum. Bugün aynı şartlar oluşsa, yaptığımdan fazlasını yapamam. Elimden gelen herşeyi yaptım. Bana ne dedilerse yaptım. Yaptıklarımda suç unsuru yoktu. Bana sadece şu söylendi: Ne pahasına olursa olsun, bir kişi kafasına birini taktı mı 10 tane adam gelse de vurur. Bunu söyleyen Muhittin Zenit'dir. Yanında farklı kişilerle geliyordu. Bana denilen şuydu: Bizim için çıkış tarihi önemliydi. Çıkış tarihini bulamadın, eylem gerçekleşti. Eylemden sonra söyle. Eylemden sonra gerekli şeyleri söyledim. Bunu söyleyen Muhittin Zenit'ti. Ayrıca ben bunların hareketi halinde yakalanacaklarını düşünüyordum. Kimse bana vaadde bulunmadı. Benden bu konu hakkında hiçbir yazılı beyan istenmedi. Ayrıca emniyetin ihmali olmuşsa dahi birkaç kişinin kötü niyetli değil, teknik olarak yetersizlikten olabilir. Ben bu ülkenin ekmeğini yiyorum. Türk adaletine hesap veririm ama başkalarına hesap vermem" şeklinde konuştu.

Mc Donalds olayından sonra Yahya Öztürk'ün kendisine ' bana güvenebilrisin' dediğini anlatan Yasin Hayal ise , " Büyük Birlik Partisinin logolarını gösterdi. Başka resimlerde vardı. Bunu ben sorgulanmadan önce söyledi. Ne maksatla söyledi bilemiyorum. Beni rahatlatmak için mi söyledi bilemiyorum.Aynı taraftayız dedi. Bana sadece ifademi verme babında rahatlamam gerektiğini söyledi" diye konuştu.

GENÇLERE SEMİNER VEREBİLİRSİNİZ

Mc Donald's olayında bombayı Erhan Tuncel'in yaptığını anlatan Hayal, "Trabzon TEM i ziyaret ettiğim, cezaevinden sonra nezaket ziyaretine gittiğim doğrudur. Gittiğimde Yahya beyle görüştüm İkinci gittiğimde Adem ile görüştüm. Halis Egemen ve Yasemin Egemen isimli şahıslarla tanıştığını Yahya bey bana belirtmişti, onun dışında Erhan ile görüşüp görüşmediğimi söyledi diyalogu kesmememi gerektiğini söyledi, sonuçta üniversite öğrencisi bir arkadaştır, mahallede gençliğin durumu ortadadır, gençlere ağabeylik yapmak lazım, Erhan'ın evinde toplanıp gençlere seminer verebilirsiniz dedi. Bu şekilde diyalog oldu. " dedi

Mahkeme, taraf vekillerinin tüm taleplerinin , yakın duruşma tarihi verildiğinden gelecek oturumda karara bağlanmasına hükmetti

Belma ALTUNCU - İSTANBUL DHA
HÜRRİYET - 24 Şubat 2008 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.