Dink'in katili çok mutlu!

Dink'in katili çok mutlu!

Dink'in katili çok mutlu!Samast’a Samsun Emniyeti’nde bayraklı ve Atatürklü pozlar verdirilmişti. İstanbul polisi de Samast’ı...

A+A-

Dink'in katili çok mutlu!Dink'in katili çok mutlu!

Samast’a Samsun Emniyeti’nde bayraklı ve Atatürklü pozlar verdirilmişti. İstanbul polisi de Samast’ı ‘neşelendirmiş’.

Hrant Dink’in katili Samast’ın İstanbul Emniyeti’nde verdiği iki poz, utanç belgesi olarak ortaya çıktı

İSTANBUL - Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın, Samsun’da Terörle Mücadele (TEM) Şubesi çay ocağında Atatürk’ün “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” yazılı posterin önünde ve eline Türk bayrağı tutuşturularak çekilen fotoğraflarından yedi saat sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde aynı ‘ilgiyle’ karşılandığı ortaya çıktı. Samast’ın burada çekilen iki fotoğrafında, bir cinayet zanlısı olarak etrafa saçtığı gülücükler ölümsüzleşirken, Dink ailesi ve sevenlerini rencide eden, polisin tarafsızlığına gölge düşüren bu fotoğraflar, bir ‘utanç belgesi’ olarak Dink dava dosyasında yerini aldı.

Ogün Samast cinayetten bir gün sonra, 20 Ocak 2007’de Trabzon’a gitmek için bindiği otobüsle Samsun Otogarı’na vardığında gözaltına alınmıştı. Tarih, 21 Ocak; saat 01.00’di. Samast, Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde nezarethane yerine Terörle Mücadele Şubesi çay ocağına götürülmüş, burada kendisine ‘kahraman’ muamelesi yapılmıştı.

Samast’ın, arkasında Atatürk’ün, ‘Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez’ sözünün yazılı olduğu Türk bayraklı poster önünde fotoğrafı çekilmişti. Daha sonra da Samast, eline Türk bayrağı verilip fotoğraflanmıştı. Bu sırada jandarma ve polis yetkilileri ‘kuyruğa girip’ Samast’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirmişti. Samast, bu ‘ilgiye’ gülerek karşılık vermişti.

İstanbul’da da rahat...

Samast, aynı gün sabaha karşı özel uçakla Samsun’dan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya başlanmadan önce 08.12’de fotoğrafları çekildi.

Samast’ın İstanbul Emniyeti’nde çekilen fotoğraflarından ikisinde de ‘güldüğü’ görülüyor. Samast’ın fotoğraftaki bu ‘rahat’ hali, Samsun’da başlayan ‘ilginin’ İstanbul’da da sürdüğünü belgeledi. Cinayetin ardından dava dosyasına giren iki fotoğraf, gün ışığına yeni çıktı.

Göstermelik cezalar

Samsun’da çekilen ‘Samast hatırası’ basına yansıyınca soruşturma açılmıştı. Emniyet amirlerine cezada indirim yapılarak ‘uyarı ve kınama’, polislere ‘bir ve üç günlük’ maaş kesme cazası verilmişti. Ayrıca fotoğrafların çekilmesi ve basılmasından sorumlu tutulan iki polis Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Samsun İl Jandarma Komutanlığı da olaya karışan altı personeline iki-beş gün göz hapsi cezası vermiş, ceza ‘kışladan çıkmamak’ şeklinde uygulanmıştı.

‘Bayrağı tut, güzelce aç’

Samsun Emniyeti’nde Samast’ın görüntüleri çekilirken, şu diyaloglar da kameraya yansımıştı:

Görevli: Ben yandan alacağım, tam yandan siz duvara bakıyorsunuz karşı duvara bakıyorsunuz. Komiserim sen şey yaparsın.

Görevli: (Samast’a sesleniyor) Gel sen şöyle, ikimizi beraber çeksinler. Rahatsız olma samimi söylüyorum. (Bu sırada yanındaki O.S.’ye sarılıyor)

O.S.: Zaten olmuyorum. Olsun bitsin abi.

Görevli: (Samast’la konuşuyor) Abine güzel bir poz ver lan, hem de gülerek hadi şöyle.

Görevli: Arkadan şeyi de çıkarsın. (Bayrağı kastediyor) Çıkart tut şöyle. Tut tut güzelce aç. Şöyle güzelce indir yüzünü görelim bak bize abi.

Görevli: (Yüzü görünmeyen) Aslanım benim.

Görevli: O elindekini ne yapacağını biliyorsun değil mi? (Bu söz üzerine Ogün Samast elindeki bayrağı öpüp tekrar kot montunun cebine koyuyor.)

İSMAİL SAYMAZ / RADİKAL - 5 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.