DİSK: 1 Mayıs'ta muhalefet güçleriyle Taksim'deyiz!

DİSK: 1 Mayıs'ta muhalefet güçleriyle Taksim'deyiz!

DİSK: 1 Mayıs'ta muhalefet güçleriyle Taksim'deyiz!    DİSK Başkanlar Kurulu, 1 Nisan'da yaptığı toplantı sonrasında...

A+A-

DİSK: 1 Mayıs'ta muhalefet güçleriyle Taksim'deyiz!   DİSK: 1 Mayıs'ta muhalefet güçleriyle Taksim'deyiz!  
 
DİSK Başkanlar Kurulu, 1 Nisan'da yaptığı toplantı sonrasında bir açıklamada bulundu. DİSK'in 1 Mayıs 2009'da Taksim'de olma kararlığında olduğunun belirtildiği açıklamada, halkın 29 Mart yerel seçimlerinde, "özelleştirmeye,ranta,yolsuzluğa ve partizanlığa" dayalı uygulamalara, sadaka toplumu yaratmaya çalışan politikalara karşı bir uyarıda bulunduğu hatırlatıldı.

DİSK Başkanlar Kurulu açıklamasında, 29 Mart seçimlerinde halkın uyarısının, 1 Mayıs’ta işsizlik ve yoksulluğa karşı da 'yanıt' olarak verileceğini belirtirken, DİSK "2009 1 Mayıs’ında emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler, kitle örgütleri ve emek dostlarıyla birlikte Taksim’de olma kararlılığındadır" denildi.

Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiğini ve toplumsal bir soruna dönüştüğü, işsizliğin hızla yaygınlaştığı, hayat pahalılığının arttığı, gerileyen ücretler ve işsizliğin çalışanların geçim koşullarının ağırlaştırdığı bir ülkede yaşanıldığının ifade edildiği açıklamada; AKP hükümetinin işverenler lehine davrandığı ve açıkladığı 5 paketinde işçiler lehine hiç bir şey taşımadığı belirtildi.

“Bu yıl 1 Mayıs, özel önem taşıyor”

DİSK, kriz ortamında 1 Mayıs’ın her zamanki önemi dışında daha farklı olarak özel bir anlam kazandığını vurgularken, geçen yıl 1 Mayıs’ta hükümetin 'yasakçı' tutumunu hatırlattı ve 1 Mayıs'ın resmi tatil olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

1 mayıs'ta Taksim'de olma kararlığındayız

1 Mayıs 1977’de yaşanan katliamın aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması için TBMM Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini belirten DİSK, "merkezi olarak 2009 1 Mayıs’ında emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler, kitle örgütleri ve emek dostlarıyla birlikte Taksim’de olma kararlılığındadır. Uluslararası sendikal hareketin, gerek ITUC ve gerekse ETUC’un 1 Mayıs’ı Türkiye’de Taksim’de kutlamak için yürüttükleri çabaları coşkuyla karşılıyoruz. Emekçiler krize karşı yanıtlarını ve taleplerini 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda verecektir" açıklamasında bulundu.

Sendika.org - 03 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.