DİSK: AKP özlediği düzeni tesis etmeye çalışıyor

DİSK: AKP özlediği düzeni tesis etmeye çalışıyor

DİSK: AKP özlediği düzeni tesis etmeye çalışıyorDİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Ergenekon soruşturmasında son dalga ile...

A+A-

DİSK: AKP özlediği düzeni tesis etmeye çalışıyorDİSK: AKP özlediği düzeni tesis etmeye çalışıyor

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Ergenekon soruşturmasında son dalga ile soruşturmaların hukuki boyutunu aşıp, siyasi iktidarın bir intikam duygusu ile hareket ettiği izlenimi güçlendirdiğini söyleyerek, "Oysa bütün bu endişe ve şüphelerden toplumu arındırmanın yolu, Ergenekon davasının ve operasyonunun gerçek boyutlarının halktan gizlenmemesi" dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi Ergenekon soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlara yöneylik açıklamada bulundu. Çelebi; iki yıla yakın bir süredir ülkenin siyasi gündemini etkileyen ve devlet içinde "yeni bir iktidar savaşı" veya "kanatların tasfiyesi" gibi "gözüken" Ergenekon operasyonunun 12. dalga olarak adlandırılan yeni gözaltılarla birlikte gündemi tekrar "işgal" etmeye başladığını söyledi.

Gözaltına alınsın veya alınmasın, Türkan Saylan gibi bazı "bilim insanı" ve "çağdaş bir Türkiye'den yana aydınların", "AKP muhaliflerinin" operasyon kapsamına alınmaları ve kamuoyu karşısında peşinen suçlanmalarının insanların kafasında "AKP kendi muhaliflerini mi tasfiye ediyor?" sorusunu doğurduğunu söyleyen Çelebi, "Dolayısıyla soruşturmalar hukuki boyutunu aşıp siyasi bir sürece çevrilmekte ve siyasi iktidarın bir intikam duygusu ve kinle hareket ettiği izlenimi güçlenmektedir" dedi.

"Soruşturmanın gerçekleri gizlenmesin"

Soruşturmada kamuoyunun sadece "seyirci" durumuna düşürüldüğünü ve arka planının tam olarak açıklanmadığına işaret eden Çelebi, iktidar olmanın bir aracı olarak "yargının yönlendirildiği" şüphesinin hukuk ve adalet sistemine olan inancı derinden yaraladığının altını çizdi. Oluşturulan güvensizlik ve korkuyla nedeniyle ancak totaliter sistemlere özgü yeni bir iktidar biçiminin inşa edileceği endişesinin arttığını ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:

"Oysa bütün bu endişe ve şüphelerden toplumu arındırmanın yolu, Ergenekon davasının ve operasyonunun gerçek boyutlarının halktan gizlenmemesi, demokrasi dışı arayışlara giren ve suç işleyenlerin bütün delilleriyle ortaya çıkarılması, siyasal değil hukuksal bir mücadele yürütülmesinden geçmektedir. Şeriata ve darbeciliğe karşı olduğunu her fırsatta dile getiren ve yapılan tüm darbelerin ve girişimlerinin bedellerini ağır ödeyen DİSK, ülkemizi karanlığa hapsedecek her türden siyasi yönelimlerle mücadele de etmektedir."

AKP özlediği düzeni tesis etmeye çalışıyor

Çelebi, DİSK olarak darbeciliğe karşı "bir demokrasi mücadelesi verdiklerini" söyleyenleri 12 Eylül ve Susurluk ile "hesaplaşmaya" davet ettiğini belirterek, siyasi cinayetlerin gerçek sorumlularını açığa çıkarıp yargılamaya davet ettiğini vurguladı. Çelebi, "Kendi özledikleri düzeni tesis etmek için hukuksal süreçleri dahi siyasallaştırmaktan çekinmeyen iktidar, demokratik haklarını kullanan aydınlarla siyasal hesaplaşmalara girmek ve onları 'cezalandırmak' yerine, temel hak ve özgürlükler önündeki engelleri kaldırmakla, ekonomik kriz karşısında sosyal patlamalara doğru ilerleyen ülkemizde halktan yana önlemler almakla uğraşmalıdır" diye konuştu.

CUMHURİYET - 13 Nisan 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.