DİSK: Gazi katliamı aydınlatılsın

DİSK: Gazi katliamı aydınlatılsın

DİSK: Gazi katliamı aydınlatılsın  İSTANBUL (11.03.2009)- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, 12 Mart 1971 darbesi ve 12 Mart 1995 Gazi...

A+A-

DİSK: Gazi katliamı aydınlatılsın  DİSK: Gazi katliamı aydınlatılsın 

İSTANBUL (11.03.2009)- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, 12 Mart 1971 darbesi ve 12 Mart 1995 Gazi Mahallesi katliamının yıl dönümleri nedeniyle yazılı açıklama yaptı, “12 Mart Gazi katliamı aydınlatılmalıdır” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 12 Mart 71 darbesi ve 12 Mart 1995 Gazi katliamının yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Görgün,12 Mart darbesi için, “Türkiye'nin yakın tarihinde, demokratikleşme sürecini sekteye uğratan, özgürlükleri ve insan haklarını ayaklar altına alan önemli dönüm noktalarındandır” dedi. Görgün şöyle dedi: “12 Mart Darbesi, başta işçi sınıfı olmak üzere, bu ülkenin emekçilerini, solcularını, sosyalistlerini, aydınlarını, demokratlarını ezmiş, işkencelerden geçirmiş, cezaevlerine doldurmuştur. 12 Mart Darbesi, işçi sınıfı mücadelesinde hızla büyüyüp gelişen DİSK'e de baskı uygulamış, DİSK'in yöneticileri göz altına alınmış, tutuklanmıştır. 12 Eylül ile ilk adımları atılan antidemokratik sistem, 12 Eylül Askeri Darbesi ile kurumlaştırılmıştır.”.

DİSK Genel Sekreteri Görgün, 14 yıl önce 12 Mart 1995 ise İstanbul Gazi Mahallesi’nde ve 15 Mart’ta Ümraniye’de toplam 17 emekçinin katledildiğini hatırlattı ve katliamın hala aydınlatılmadığını sorumluların yargılanmadığını ifade etti.

Vicdanların kanamaya devam ettiğini belirten DİSK Genel Sekreteri, “Bugünün Türkiyesi’nde demokratikleşme yolunda ciddi adımlar hâlâ atılmadığı gibi, siyasi gerilim ve çalkantılar kamuoyunun gündeminden hiç düşmemektedir. Oysa Türkiye tarihi, demokrasi dışı rejimlerin hiçbir soruna çare olamayacağını, aksine ülkenin ve toplumsal yaşamın alabora olmasına yol açtığını göstermiştir” dedi.

ATILIM - 11 Mart 2009, Çarşamba

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.