DİSK : Ne unuturuz, ne affederiz

DİSK : Ne unuturuz, ne affederiz

DİSK : Ne unuturuz, ne affederizDevrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde, "Darbeyi...

A+A-

DİSK : Ne unuturuz, ne affederizDİSK : Ne unuturuz, ne affederiz

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde, "Darbeyi ne unuturuz, ne affederiz" başlıklı bir panel gerçekleştirecek. DİSK’in düzenlediği toplantıda, tanıklar öncesinden başlayarak, 12 Eylül’ü ve devamında yaşanan olayları anlatacak.

12 Eylül askeri darbesinde en fazla baskıyı, işkenceyi, tutuklamayı yaşayan sendikaların başında gelen DİSK, "BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ: 12 EYLÜL Öncesi, Süreci ve Sonrası" başlıklı bir toplantıya hazırlanıyor.

Toplantı 12 Eylül 2009 tarihinde saat 13.00-16.00 arasında İstanbul Beşiktaş'ta ki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak.

DİSK : Ne unuturuz, ne affederiz

Belgesel film gösterimiyle başlayacak olan toplantıda, tanıklar bir Türkiye gerçeği olarak 12 Eylül’ün öncesini, sürecini ve sonrasını anlatacak. Toplantının bu bölümünde dönemin DİSK Genel Sekreteri Fehmi Işıklar ‘12 Eylül ve DİSK’, DİSK Güvenlik Sorumlusu Mehmet Ertürk ‘1 Mayıs 1977 Katliamı’, davanın avukatı Cem Alptekin ‘16 Mart 1978 İÜ Katliamı’, Av. Sadık Eral ‘Maraş - Çorum Katliamı’, gazeteci Derya Sazak ‘Siyasal Cinayetler’, davanın avukatı Rasim Öz ‘Kemal Türkler Suikastı’, gazeteci Şükran Soner ‘Ekonomik/Sosyal Haklar ve 12 Eylül’, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ‘Dünden Bugüne Darbe Yolları’ konularında sunum yapacaklar.

12 Eylül askeri darbesi sırasında baş hedef kurum seçilen DİSK ve üyesi sendikalar basılmış, çok sayıda yönetici ve üyesi cezaevine konulmuş, şu an Anayasa Mahkemesi’nin kullandığı  DİSK’e ait olan binaya el konulmuştu.

Alevihaber.com - 8 Eylül 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.