DİSK ve KESK'ten Üniversite Saldırısına Tepki

DİSK ve KESK'ten Üniversite Saldırısına Tepki

DİSK: Üniversitedeki olay bir an önce aydınlatılmalıDİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan...

A+A-

DİSK ve KESK'ten Üniversite Saldırısına TepkiDİSK: Üniversitedeki olay bir an önce aydınlatılmalı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan silahlı saldırının Türkiye’nin siyasal gündemine bir müdahale niteliği taşıdığını söyledi. Çelebi, “Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı’nı bu tehlikeli girişim konusunda uyarmayı bir görev biliyor, gerekli önlemleri ivedilikle almalarını, yeni saldırılara göz yumulmaması, oyunlara seyirci kalınmaması için yaşanılan olayın bir an önce aydınlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi yaptığı açıklamada, “Türkiye’de siyasal tansiyon ne zaman yükselse, toplumsal talepler kitlesel olarak ne zaman ifade edilmeye başlansa, üniversitelerde de olaylar birden artmaya, kimliği belirsiz ve öğrenci olmayan birtakım kişiler boy göstermeye başlar" dedi. Daha önce 69 ve 80’lerde topluma defalarca izlettirilen ve ağır bedeller ödenen bu filmim yeniden izlettirilmek istendiğini ifade eden Çelebi, “Akdeniz Üniversite’sinde malum bir grubun silahlı saldırısı, medyada öğrenci çatışması olarak lanse edildi. Oysa apaçık olarak Türkiye’nin siyasal gündemine bir müdahale niteliği taşıyan bu saldırı, daha önce defalarca gördüğümüz filmin yeniden sahneye konulmak istendiğinin ip uçlarını vermektedir" dedi.

Saldırının, karşılıklı çatışmaların başka üniversitelere de sıçrayarak yükselmesine davetiye çıkaracak niteliğe sahip olduğuna dikkat çeken Çelebi şunları kaydetti:

“Saldırıyı yapanların derhal ortaya çıkarılıp yargılanmaları son derece önemlidir. Özerk, demokratik ve bilimsel kurumlar olması gereken üniversitelerimizin yeniden tezgahlanan oyunlara alet edilmemesi, üniversitelerin silah depolarına dönüşmemesi için, Akdeniz Üniversite’sinde yaşanan saldırıyı yapanların yanısıra, saldırıya zemin hazırlayanların, göz yumanların, ihmal edenlerin ve arkasındaki bütün güçlerin açığa çıkarılmaları gerekmektedir. Son dönemlerde siyasal kutuplaşmalarda gençlerin ve hatta çocukların silahlı şiddet olaylarında kullanılması kaygı verici bir gelişmedir. Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı’nı bu tehlikeli girişim konusunda uyarmayı bir görev biliyor, gerekli önlemleri ivedilikle almalarını, yeni saldırılara göz yumulmaması, oyunlara seyirci kalınmaması için yaşanılan olayın bir an önce aydınlatılmasını talep ediyoruz."

MİLLİYET - 7 Nisan 2008

'Bir yerden düğmeye basıldı'

DİSK ve KESK'ten Üniversite Saldırısına TepkiKESK: Birbiri ardına faşist saldırılar yaşanmaya başladı.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olayların benzerlerinin başka üniversitelerde de yaşandığını belirterek, “Son dönemde üniversitelerde adeta bir yerden düğmeye basılmış gibi birbiri ardına faşist saldırılar yaşanmaya başlamıştır” dedi.

KESK Genel Başkanı Tombul, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olaylarda silahlı kişilerin de bulunmasının öğrencilerin öğrenim özgürlüğü ve can güvenliği açısından kaygı verici olduğunu söyledi.

Tombul, geçken ay içerisinde Akdeniz Üniversitesi’nde olduğu gibi demokrat öğrencilere saldırı olaylarının başladığını kaydederek, çok sayıda öğrencinin söz konusu olaylarda yaralandığını bildirdi. Tombul, “eli silahlı saldırganlar” nedeniyle 1’i ağır üç kişinin yaralandığını söyleyerek, “Kimlikleri emniyet güçleri tarafından bilinen, pek çoğu belli bir siyasi partiyle ilişkili olar bu saldırganlar derhal yakalanmalıdır” dedi. Tombul, duruma seyirce kalmayacaklarını belirterek, “Son dönemde üniversitelerde adeta bir yerden düğmeye basılmış gibi birbiri ardına faşist saldırılar yaşanmaya başlamıştır” dedi.

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 7 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.