DİSK'ten Barışı ve Birlikte Yaşamı Savunma Çağrısı

DİSK'ten Barışı ve Birlikte Yaşamı Savunma Çağrısı

DİSK'ten Barışı ve Birlikte Yaşamı Savunma ÇağrısıDİSK toplumdan, partilerden, medyadan çağrılarını barış ve birlikte yaşam yönünde...

A+A-

DİSK'ten Barışı ve Birlikte Yaşamı Savunma ÇağrısıDİSK'ten Barışı ve Birlikte Yaşamı Savunma Çağrısı

DİSK toplumdan, partilerden, medyadan çağrılarını barış ve birlikte yaşam yönünde yapmalarını istedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerini, toplumu, siyasi partileri ve medyayı uyardı; "Şimdi barışı ve birlikte yaşamı savunma zamanı; çağrılarınızın bu yönde yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

PKK saldırılarının ardından toplumda kutuplaşma ve zıtlaşma ortamının doğduğuna dikkat çeken DİSK, üyelerine de seslendi:

"İşyerleri, fabrikalar işçilerin, emekçilerin birlikte yaşayıp, ürettiği alanlardır. İşçilerin çıkarları ortak, talepleri çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesidir. Irkçı, milliyetçi, gerici yaklaşımlar ve dini inanç farklılıkları bu koşulları bozamaz, bozmamalıdır."

PKK saldırılarının Demokratik Toplum Partisi'nin Meclis'te grup kurmasının getirdiği ortamı ve Kürt sorununun barışçıl çözümü için diyalog sürecine zarar verdiğini anımsatan Konfederasyon, toplumdaki şiddet eylemlerini kast ederek "Yeni 6-7 Eylül, Maraş, Çorum, Sivas provokasyonlarının önüne geçmek her yurttaşın görevi olmalı" dedi. (TK)

BİA Haber Merkezi - İstanbul
02 Kasım 2007, Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.