Divriği'liler pilav şenliğinde buluştu

Divriği'liler pilav şenliğinde buluştu

Divriği'liler pilav şenliğinde buluştu   İSTANBUL (29.06.2008)- Divriği Kültür Derneği, 24. Geleneksel Pilav ve Kültür...

A+A-

Divriği'liler pilav şenliğinde buluştu  Divriği'liler pilav şenliğinde buluştu 
 
İSTANBUL (29.06.2008)- Divriği Kültür Derneği, 24. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği, bugün Belgrad Ormanlarında bulunan Mehmet Akif Ersoy Piknik alanınında gerçekleştirildi.

Divriği Kültür Derneği 24. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği, Çevre ve Kültür Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) katılımı ve Bakırköy Belediyesi'nin katkılarıyla bugün Belgrad Ormanları'nda yapıldı. Şenliğe İstanbul'un çok sayıda bölgesinden otobüs kaldırıldı. Şenlikte çeşitli kitap, karikatür, resim ve fotoğraf sergileri de yer aldı.

Aralarında Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD), BEKSAV, Limter-İş, Sosyalist Gençlik Derneği (SGD), Halkevleri, Partizan ve gazetemizin de yer aldığı çok sayıda kurum etkinlikte stant açtı.

Şenlik sırasında yağan sağanak yağmur katılımcılara zor anlar yaşattı. Orhan Aydın ve Hüsniye Çınar'ın sunuculuğunda Edip Akbayram, Pınar Sağ, Tuncay Balcı, Helesa, Nurettin Güleç, Ali Yalçın ve Vardiya Müzik Grubu'nun sahne alması planlanan program yağmur nedeniyle erken bitirildi. Divriğili gençler, yağmura rağmen halayler çektiler, türküler söylediler.

ATILIM - 29 Haziran 2008

Divriğililer Divriği Pilavı’nda bir araya geldi

Binlerce Divriğili, Divriği Pilavı’nda bir araya geldi. 24. Divriği Kültür Derneği Pilav ve Kültür Şenliği önceki gün Belgrad Ormanları Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı’nda yapıldı.

Binlerce Divriğili, Divriği Pilavı’nda bir araya geldi. 24. Divriği Kültür Derneği Pilav ve Kültür Şenliği önceki gün Belgrad Ormanları Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı’nda yapıldı. Sunuculuğunu Sanatçı Orhan Aydın ve Hüsniye Çınar’ın yaptığı şenlikte, Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının da yer aldığı bir fotoğraf sergisi açıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Divriği Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Rıza Gürün, “Geçen yıl kaygılarımızı sizlerle paylaşmıştık; ne yazık ki kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Önce Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu, sonra yasalar çıktı, türbanı serbest bıraktılar” diye konuştu. Gürün’ün konuşmasının ardından, şenliğe katılanlar Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve katliamı unutmadıklarını belirtmek için sunucu Orhan Aydın’ın da çağrısıyla alkışlarla bulundukları yerden sahneye kadar yürüdüler.

Yağan yağmur nedeniyle sanatçılar sahneye çıkmazken, Divriğililer davul zurna eşliğinde halaylar çekerek eğlenmeye devam etti.

(İstanbul/EVRENSEL) - 1 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.