Diyanet Alevi bölümüne soğuk

Diyanet Alevi bölümüne soğuk

Diyanet Alevi bölümüne soğukDiyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Alevilik konusunda atılacak adımları genel olarak destekliyor. Ancak Bardakoğlu,...

A+A-

Diyanet Alevi bölümüne soğukDiyanet Alevi bölümüne soğuk

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Alevilik konusunda atılacak adımları genel olarak destekliyor. Ancak Bardakoğlu, Diyanet’te bir Alevi bölümü kurulması önerisine ise sıcak bakmıyor.

ANKARA - NTV’ye konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Alevilik konusunda atılabilecek sosyal ekonomik siyasi adımları fevkalade olumlu olarak nitelendirdi. Ali Bardakoğlu, “Teolojik tartışmadan ve çözümden önce olayı bir Türkiye gerçeği olarak algılayıp, bu çözümler için yoğunlaşmalıyız” dedi.

Alevilik ve Bektaşilik İslam içi bir zenginliktir” diyen Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bir Alevi bölümü kurulması önerisine ise sıcak bakmıyor.

Bardakoğlu, şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı laikliğe bağlı olarak, mezhepler üstü bir anlayışla görev yapmaktadır. Aleviliğin, Diyanet içinde yapılanması talebi üzerinde dikkatle düşünülmelidir. Bu tür talepler dikkate alındığında İslam içi diğer grupların kendine has bir yapılanma için teşebbüs edeceği, sivillik ve özgürlük adına kendine yurt içinden ve dışından destek bulacağı açıktır. Bu talep devlet yapımızın ve siyasi sistemimizin bütün unsurlarını ilgilendiren ve çok yönlü olarak tartışılması gereken bir konudur.”

Bardakoğlu, Alevi köylerine cami yapıldığı ve imam atandığı iddialarını ise kabul etmiyor.

Diyanet’in hiç bir yere cami yapmadığını ve böyle bir ödeneği olmadığını belirten Bardakoğlu, camilerin vatandaşlar tarafından yaptırıldığını anlattı.

Nermin Yurteri
NTV - 19 Kasım 2008 Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.