Diyanet, Alevi köylerindeki imamları çeksin

Diyanet, Alevi köylerindeki imamları çeksin

Diyanet, Alevi köylerindeki imamları çeksin  İSTANBUL (17.12.2008)- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu yaptığı...

A+A-

Diyanet, Alevi köylerindeki imamları çeksinDiyanet, Alevi köylerindeki imamları çeksin
 
İSTANBUL (17.12.2008)- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu yaptığı yazılı açıklamasında Erzincan Refahiye Kürelik Köylüleri verdiği mücadeleyi örnek göstererek, Alevi köylerinde cemaati olmayan imamların çekilmesini istedi.

Yazılı bir açıklama yaparak, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu’nun “Zorla cami yapmıyoruz, cemaat de yoksa imamın görevi zaten biter” sözlerini hatırlatan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, iki imamın birden görev yaptığı Erzincan Refahiye ilçesinde 20 haneli Kürelik Köyü ve bir mezrasına dikkat çekti.

Kürelik Köylülerinin iki imamın geri çekilmesi için topladığı 508 imzalı dilekçeyi Erzincan Valilğine teslim ettiğini belirten Kenanoğlu, köylülerin haklı taleplerini desteklediklerini belirtti.

Kenanoğlu, ”Bu sadece Kürelik’te değil yüzlerce Alevi köyünde yaşanmaktadır. Hiçbir Alevi köyündeki imamın cemaati yoktur. Hiçbir Alevi köyünde Aleviler zorla yapılmış ya da yaptırılmış camiye gitmemektedirler. Alevi köylerindeki imamlar 5 kişiyi geçmeyen katılımcıları ile görev yapmaktadır. Bir taraftan kadro açığından ve imamsız camilerden yakınan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın derhal Alevi Köylerindeki İmamlarını çekerek, ihtiyacı olan Sünni köylere vermeleri gerekmektedir. Başta Kürelik Köyü olmak üzere tüm Alevi köylerinden imamların çekilmesini istiyoruz. Konunu takipçisi olmaya ve bir bir bu köyleri sayın Bakan Sait Yazıcıoğlu’na iletmeye devam edeceğiz”

ATILIM - 17 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.