Diyanet :  Alevi Köylerine Baskıyla Cami Yapıldığı Yalan !

Diyanet : Alevi Köylerine Baskıyla Cami Yapıldığı Yalan !

Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi Köylerine Baskıyla Cami Yaptırıldığı İddialarını Yalanladı Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi Köylerine...

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi Köylerine Baskıyla Cami Yaptırıldığı İddialarını YalanladıDiyanet İşleri Başkanlığı, Alevi Köylerine Baskıyla Cami Yaptırıldığı İddialarını Yalanladı
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi Köylerine Baskıyla Cami Yaptırıldığı İddialarını Yalanlayarak, "Alevi Köylerine Kendi İstem ve Önerileri Olmadan Cami Yapma ve Yaptırma Hususunda Bir Baskı Uygulanmıyor" Dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ağyüz, hükümetin Alevi açılımına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi. Ağyüz'ün soru önergesine Başbakan Erdoğan adına cevap veren Diyanet İşleri Başkanlığı da, yasa ve kanunların öngördüğü çerçevede laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak görev yürüttüklerini bildirdi. Milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, toplumu din konusunda aydınlatma görevini yerine getirdiklerinin altını çizen Diyanet, Ağyüz'ün 'Alevi köylerine kendi istem ve önerileri olmadan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı il müftülüklerince yönlendirilen cami yapma, yaptırma baskıları devam edecek mi?' iddialarını ise yalanladı. Yazıda, başkanlığın görevleri arasında cami yeri tespiti, cami yapımı, cami onarımı gibi görevlerin de yer aldığı belirtilen yazıda, cami, yapım, bakım ve onarımı için bütçeden herhangi bir ödenek ayrılmadığı vurgulanarak, Türkiye'de camilerin vatandaşların katkılarıyla şahıslar ya da dernekler gibi özel ve tüzel kişilikler tarafından yapıldığı açıklandı.

Bu noktada başkanlığın görevinin, inşası tamamlanmış camilerin ibadete açılış beratlarını vermek, camileri yönetmek, denetlemek ve din hizmetinin sunulmasını sağlamak amacı ile kadro taleplerini karşılamak olduğunu ifade eden Diyanet, "Alevi köylerine kendi istem ve önerileri olmadan başkanlıkça cami yapma ve yaptırma hususunda bir baskı uygulandığı iddiası gerçek dışıdır" açıklamasını yaptı.

MYNET HABER - İHA - 23 Şubat 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.