Diyanet İşleri Başkanı Alevileri kızdırdı

Diyanet İşleri Başkanı Alevileri kızdırdı

Diyanet İşleri Başkanı Alevileri kızdırdıDiyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun açıklamasına Alevilerden tepki geldi  Danıştay'ın...

A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Alevileri kızdırdıDiyanet İşleri Başkanı Alevileri kızdırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun açıklamasına Alevilerden tepki geldi
 
Danıştay'ın ''zorunlu din dersi hukuka aykırı'' kararını eleştiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na Alevilerden yazılı açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Danıştay'ın ''zorunlu din dersi hukuka aykırı'' kararını eleştirmesi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olarak okutulmasında zaruret olduğunu belirtmesine Aleviler tepki gösterdi.

Alevi Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada Bardakoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterilerek, "Diyanet İşleri Başkanı kendi işine baksın denildi."
 
"Bardakoğlu kendisini ve kurumunu yargının ve hukukun üstünde bir güç ve danışılması gereken kişi ve kurum olarak gösteremez" denilen açıklamada evrensel hukukun referanslarını, ulemaların düşüncelerinden değil, çağdaş ve evrensel hukuk ilkelerinden ve insan haklarından aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Eğer Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının 2'nci maddesinde yer alan, devletin niteliklerine saygı duyacaksa, o zaman, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinde, İslam Cumhuriyeti uleması gibi beyan veremez" denildi.

Alevi Federasyonu'nun açıklamasında Bardakoğlu'nun "AİHM ilahiyat uzmanı gibi bilgisizce karar vermeye kendini yetkili görmüştür. Bu konuda yetkili Diyanet'tir, İlahiyat Fakülteleridir" ifadesinin tam anlamıyla skandal bir açıklama olduğu ve bu görüşlerin laik, demokratik Türkiye cumhuriyeti memurunun yapacağı açıklama olamayacağı belirtildi.

CNNTÜRK - 6 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.