DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ MERSİN CEMEVİ‘NDE

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ MERSİN CEMEVİ‘NDE

"Cemevinden ibadethane olmaz" diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Mersin Cemevinde ağırlandı.

A+A-

AHA- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, yanına aldığı Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin İl Müftüsü Dr Şaban Kondi ile birlikte, Alevi Kültür Merkezleri’ne bağlı olan Mersin Cemevini ziyaret etti.

Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlık yaptığı heyet, Cemevi girişinde Mersin Cemevi ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu Başkan  Hasan Kılavuz ile Mersin Cemevi yöneticileri birlikte karşıladılar.

‘‘SİZLERLE MUHABBET ETMEYE GELDİM ‘‘

Muharrem ayından dolaya ziyarete geldiklerini belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ziyaretlerine ilişkin su ifadeleri kullandı: ‘‘ Muharrem Ayı Müslümanlar için değerlidir aynı zamanda ibadet ve erkanların yapıldığı yer bizim için kutsaldır. Farklılıklarımız bizim için zenginliktir. Mersin çeşitli kimliklerin ve inançların bir arada yaşandığı ildir. Mersinde bazı kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettim. Hz Ali, Hz Fatma, Hz Zeynep, Hz Hasan, Hz Hüseyin bizim kutsallarımızdır. Sizlerle muhabbet etmeye geldim. Sorunlarınızı Ankara’daki üst makama ileteceğim” dedi.

CEMEVİ BAŞKAN KILAVUZ:  ‘‘  DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZIN CEMEVİNİ ZİYARET ETMESİNİ ÖNEMLİ BULUYORUM ‘‘

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu Başkan Hasan Kılavuz, Cemevi’ni ziyaret eden diyanete dair yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu mübarek Muharrem ayında Diyanet İşleri Başkanımızın cemevini ziyaret etmelerini önemli buluyorum. Muharrem ayı, mucizelerin, hikmetlerin meydana geldiği kutsal bir aydır. Ülkemizde yaşayan kimliklerin ve inançların barış ve huzur, hoşgörü içinde birlikte yaşamaları dileğimizdir.

“Sorunlarımızı sayın valimiz, sayın müftülüğümüz aracılığıyla sizlere iletme dileğinde bulunduk. Devlet bütün inançlara eşit mesafe olmalıdır. Biz her alanda düşüncelerimizi ve taleplerimizi söylüyoruz. Cemevlerimizin bir an önce yasal statüye kavuşturulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Mevcut Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi programı dinler ve inançlar konusunda öğrencileri bilgilendirdiğini düşünmektedir oysa Alevilikle ilgili çok ciddi eksikler bulunmaktadır. Bu programları hazırlayan komisyonlarda, Alevi akademisyen, yazar ve Alevi kanaat önderleri ve Alevi dedeleri yer almalıdır. Bu dersin Alevi öğretmenler tarafından öğrencilere verilmesini talep ediyoruz ” dedi

01dd.jpg01ddcd.jpg01dddd.jpg

 

 

 Kaynak: Alevi Haber Ağı (AHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum