"Diyanet kapatılsın"

"Diyanet kapatılsın"

"Diyanet kapatılsın"Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve devletin din işlerine...

A+A-

"Diyanet kapatılsın""Diyanet kapatılsın"

Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve devletin din işlerine karışmamasını istedi.

Geçmez, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nin genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, daha fazla özgürlük, demokratikleşme ve laiklik söylemleriyle iktidara gelen AKP’nin Alevileri asimile ettiğini ve kendi Aleviliğini yaratmak istediğini vurguladı.

Din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması çağrısını yineleyen Geçmez, “Herkes kendi inancını yaşasın. Devlet din işlerine karışmasın. Artık bu insanlık suçuna ‘dur’ denilsin. Diyanet İşleri lağvedilsin. Diyanet’e harcanan bütçe ile yoksul çocuklarının okuması sağlansın” dedi.

Alevilerin kamuda yükselmesinin engellendiğini, Alevi çocuklarının işe alınmadığını ifade eden Geçmez, her yerde ayrımcılıkla karşılaştıklarını söyledi. Geçmez, “Türkiye’de özgürlük isteyenlerin önce eşitlik istemesi gerekir” diye konuştu. Alevilerin beklentilerini gerçekleştirmenin yolunun birlik olmaktan geçtiğini vurgulayan Geçmez, tüm Alevileri örgütlü mücadeleye çağırdı. Geçmez, zorunlu din derslerini protesto etmek için 9 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek oturma eylemine de tüm yurttaşları davet etti.

Cumhuriyet - 28 Eylül 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.