Diyanet Kerbela'ya göndermek için 300 Cemevi dedesi arıyor

Diyanet Kerbela'ya göndermek için 300 Cemevi dedesi arıyor

İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı adına organize edilen fakat arkasında Diyanet İşleri Bakanlığının bulunduğu bir tertip ile 300 genç Alevi dedesi Aleviliği İslama entegre edilme çalışmalarında kullanılmak üzere aranıyor. İşte o belge...

A+A-

Alevi Haber kaynaklarına gelen bir bilgiye göre Türkiye genelinde 300 Cemevi dedesi ileride Aleviliğin İslam ile bağlarını kuvvetlendirme çalışmalarında kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı kamuflajıyla Kerbela'ya göndermek üzere aranıyor.


Konuyla ilgili edindiğimiz bilgilere göre özellikle 18-25 yaş grubu genç ve Cemevleriyle ilişkili Alevinin bulunması için harakete geçilmiş. Bu kişilerin geldikten sonra Aleviliğin asimile edilmesinde kullanılacakları tahmin ediliyor. Yazıda her ne kadar 'Alevi dedesi' vurgusu yapılmış olsada asıl hedef kitlenin genç ve Cemevileriyle ilişkili kişiler olmasının öncelikli olduğu bildirildi.

Organizasyon her ne kadar İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı adına yapılıyor olsada arka planda Diyanet İşleri Bakanlığının olduğu iddia ediliyor. Alevilerin laiklik noktasındaki duyarlılıkları ve Diyanete mesafeli oluşlarından dolayı organizasyon görevi İçişleri ve Kültür / Turizm Bakanlığı üzerinden yapılıyor.

İşte o belge:

alevi-dedeler-akp-kerbela.jpg

Alevi Haber ÖZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.