Diyanet: Taşıyıcı annelik caiz değil

Diyanet: Taşıyıcı annelik caiz değil

Diyanet: Taşıyıcı annelik caiz değilDiyanet İşleri Başkanlığı, anneden alınan yumurtayla babadan alınan spermin laboratuvar ortamında döllenmesiyle...

A+A-

Diyanet: Taşıyıcı annelik caiz değilDiyanet: Taşıyıcı annelik caiz değil

Diyanet İşleri Başkanlığı, anneden alınan yumurtayla babadan alınan spermin laboratuvar ortamında döllenmesiyle oluşan embriyonun, başka bir kadının rahmine yerleştirilmesi anlamına gelen "taşıyıcı anneliğin" İslama göre caiz olmadığını kaydetti. Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Zeki Karakaya, "Döllenen embriyo bir başka kadının rahminde büyüyor. Bu durumda soy karışır. O nedenle dinen uygun değildir" dedi. Diyanet, kocası dışında yabancı bir erkekten alınan spermle bir kadının gebeliğinin sağlanmasına yönelik "sperm bankası" yöntemiyle hamile kalınmasının da insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz olmadığını belirtti.

Diyanet, kadın veya erkekteki bir kusur sebebiyle gebeliğin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı hallerde uygulanan tüp bebek yönteminde herhangi bir sakınca görmüyor.

Ancak bunun da belli şartları bulunuyor. Döllendirilecek yumurta ve spermin, nikâhlı eşlere ait olması ve döllenmiş olan yumurtanın, başka bir kadının rahminde değil yumurta sahibi annenin rahminde gelişmesi gerekiyor.
 
ANKA - ANKARA - MİLLİYET - 27 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.