Diyanet'in "Pir Sultan" Oyunu

Diyanet'in "Pir Sultan" Oyunu

Diyanet'in "Pir Sultan" Oyunu(AHA Özel Haber)- Diyanet İşleri Başkanlığı Kastamonu'da yaptırılan "Hz. Pir Yatılı Kız Kur'an Kursu"nun adını aylık...

A+A-

Diyanet'in "Pir Sultan" OyunuDiyanet'in "Pir Sultan" Oyunu

(AHA Özel Haber)- Diyanet İşleri Başkanlığı Kastamonu'da yaptırılan "Hz. Pir Yatılı Kız Kur'an Kursu"nun adını aylık dergisinde "Hz. Pir Sultan Yatılı Kız Kuran Kursu" olarak değiştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık yayın organı Diyanet Dergisi'nin (Temmuz 2008 Sayı: 211) ücretsiz eki olan "Diyanet Haber Bülteni"nde yer alan ifade görenleri şaşırttı. "Merkez Hz. Pir Sultan Yatılı Kız Kur’an Kursunun Temeli Törenle Atıldı" başlığıyla verilen haberde "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi yanına inşa edilecek olan Merkez Hz. Pir Sultan Yatılı Kız Kur’an Kursunun temel atma törenine katıldı." deniliyor. Halbuki açılış ile ilgili Kastomunu müftülüğü web sayfasında yer alan haberde "Kastamonu Merkez Hz. Pir Kur’an Kursunun temeli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti." deniliyor.

Büyültmek için resmin üzerini tıklayın

HZ. PİR KİMDİR?

Kastamonu'da HZ.PİR olarak anılan Şeyh Şaban-ı Veli ilin tarihinde önemli bir yere sahip. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ilin en büyük ve en önemli dini turizm merkezi olarak kabul ediliyor. Hisarardı semtinde yer alan külliye; Camii, Türbe, Asa Suyu, Şadırvan, Kütüphane ve Ahşap Konaklardan meydana geliyor.

DİYANET'İN "İSİM" OYUNU

Mevcut kaynaklarının hiçbirinde Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli için SULTAN ifadesi kullanılmıyor. Zaten yaptırılan Kız Kuran Kursunun resmi adı da "Merkez Hz. Pir Yatılı Kız Kur’an Kursu" olarak kayıtlara geçmiş durumda. Hal böyleyken Diyanet'in Aylık Bülteni'nde Kuran Kursunun adınının "HZ.PİR SULTAN" olarak geçmesi akıllara çeşitli soru işaretleri getiriyor. Acaba Diyanet yeni bir Açılım (!) peşinde mi? Alevilerin ulu ozanlarını, inanç önderlerinide mi sünnileştirmek istiyor? gibi sorular kafanıza takılabilir.

Yakında Hacı Bektaş Veli Cami, Pir Sultan Cami gibi Alevi ulularının adıyla yapılan dini merkezlere rastlarsanız şaşırmayın.

Alevihaber.com Özel Haber - 29 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.