Diyanet'ten Skandal Fetva

Diyanet'ten Skandal Fetva

Feminizm, ahlaksızlık ve yozlaşmadır fetvası Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesinde feminist hareket için “Feminizm adı...

A+A-

Diyanet'ten Skandal Fetva

Feminizm, ahlaksızlık ve yozlaşmadır fetvası

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesinde feminist hareket için “Feminizm adı verilen hareket, ahlaki ve sosyal bakımdan çok olumsuz sonuçlar doğurmaktadır” denildi. Kadın özgürlüğünün ailenin temelini dinamitlediği iddia edilen yazıda, “Kendi hayatımı canımın istediği şekilde yaşamak hakkımdır!” şeklindeki anlayışın, nikâhsız birlikteliklerin artmasına yol açtığına değinildi.

EŞİN OLMADAN YOLA ÇIKMA

Feminizmin erkekleri de olumsuz etkilediği iddia edilen yazıda, “Bazı erkekler eşlerini baskı zoruyla sadık kılmaya, yuvada tutmaya çalışmaktadır. Bazıları ise, zaten eşlerini başlarından atmak ve yuvayı yıkmak istediklerinden, boşanmanın olağan bir gidiş haline gelmesi bunların işini kolaylaştırmaktadır” ifadelerine yer verildi. Yazıda erkeklerin eşlerini gerektiğinde yataklarını ayırmalarını ve dövmelerini de öneren Nisa Suresi’ne de yer verildi. Yazıda ayrıca kadınlara yanlarında eşleri olmadan deve yürüyüşüyle üç gün sürecek yolculuklara yanlarında kocaları olmadan gitmemeleri de önerildi.

Ali Ekber ERTÜRK
AKŞAM - 10 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.