Diyarbakır'dan Kürt Tunceli'den Alevi Aday

Diyarbakır'dan Kürt Tunceli'den Alevi Aday

Diyarbakır'dan Kürt Tunceli'den Alevi AdayAKP kaleleri almanın yolunu buldu: Diyarbakır'dan KÜRT Tunceli'den ALEVİ ADAY..AK Parti...

A+A-

Diyarbakır'dan Kürt Tunceli'den Alevi AdayDiyarbakır'dan Kürt Tunceli'den Alevi Aday

AKP kaleleri almanın yolunu buldu: Diyarbakır'dan KÜRT Tunceli'den ALEVİ ADAY..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik seçim kampanyasıyla ilgili İHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'nin Diyarbakır'da oy grafiğinin gün geçtikçe yukarı çıktığıni belirten Tanrıverdi, "Yöre halkı huzursuzluktan memnun değil. Şehrin görüntüsünden memnun değildir. Bir an önce seçimler olsa da biz hizmet anlayışı ile oy kullanıp AK Parti'yi burada işbaşına getirsek diye düşünüyor. Diyarbakır'da şu anki verilere göre biz birinci partiyiz" dedi.

TUNCELİ'DEN ALEVİ ADAY

Tanrıverdi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in belediye paralarını nereye harcadığını da sorarak, "Belediyenin paraları şehirde harcanmak yerine başka yerlere gidiyor" diye konuştu. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik özel 'stratejik' bir çalışma yürüteceklerini de açıklayan Tanrıverdi, Tunceli'de de Alevi aday çıkaracaklarının mesajını verdi.

'DOĞU'YA ÖZEL SEÇİM KAMPANYASI'

AK Parti'nin doğu-batı, kuzey-güney diye ayrımı yapmadığını, Türkiye'nin partisi olduğunu kaydeden Tanrıverdi, yerel yönetimlerde de Türkiye'nin partisi olarak hareket edeceklerini söyledi. Seçim çalışmalarını tüm Türkiye için aynı uygulayacaklarını ancak yöresel gelenekler, farklılar nedeniyle o yörelere, beldelere yönelik farklı çalışmalar ortaya koyacaklarını ifade eden Tanrıverdi, "Stratejik çalışmalar ortaya konacaktır. Özellikle AK Partili olmayan illerimize yönelik olarak daha da tanıtımı arttıran, hizmeti sunacağımızı ortaya koyan çalışmalarımızı ifade edeceğiz. Aday adayları arasında o yöreye uygun, şehrin dokusunu koruyacak, şehre kimlik ve ruh kazandıracak arkadaşlarımızın olması yönünde çok önemli çalışma ortaya konacak. Bu yörelere ilişkin genel bakışımız içinde yöresel farklılıkları dikkate alan stratejik çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DAN KÜRT, TUNCELİ'DEN ALEVİ ADAY...

Tanrıverdi, AK Parti'nin 'yöreye' göre aday belirleyeceğini belirterek, Tunceli'den Alevi, Diyarbakır'dan Kürt aday çıkaracaklarının mesajını verdi. Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye bir ayrıma hiçbir zaman gitmediklerini dile getiren Tanrıverdi, "Ancak bizim tek düşüncemiz yörelerinde sevilen, yörelerinde yaşayan insanlarla uyum olan, uyumlu olabilecek, o şehrin kültürel dokusuna uygun insanlar ortaya çıkacağız. Bu Alevi, Sünni, Kürt, Türk olabilir" dedi. AK Parti'nin etnik, bölgesel ve dini milliyetçilik yapmadığını, yerel seçimlerde de buna dikkat edeceklerini kaydeden Tanrıverdi, kişilerin kimliğinden ziyade kişilerin o şehirle bütünleşip bütünleşmediğine, o şehrin dokusuna uygun hizmet edip etmeyeceklerine bakacaklarını ifade etti.

DTP'Lİ VE CHP'Lİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ

"Bizim seçimlerdeki hedefimiz AK Parti olarak seçim kazanmaktan ziyade orada yaşayan halkın kazanımıdır" diyen Tanrıverdi, DTP'li ve CHP'li belediyeleri şu sözlerle eleştirdi: "Bugüne kadar halk kazanım sağlayamadıysa, Tunceli'ye, Diyarbakır'a, İzmir'e, Mersin'e gittiğiniz zaman bunu görürsünüz. Bu çağda arıtma sistemlerinin en sağlıklı noktaya geldiği ürünlerin ortaya konduğu bir zaman diliminde hala büyükşehir ünvanlı bir şehirde halk çöpler içinde boğuşuyor, hala insan sağlığına uygun olmayan su içiyorsa burada hizmet yok demektir. Hizmetin olmadığı bir yerde halkın tercihlerinin ne olacağını biz biliyoruz. Bizim bu belediyelere yönelik çalışmalarımız da daha çok tabiki bu yönde olacak. Zaten halk komşu illerden görüyor.

TUNCELİ HİZMETE OY VERİR

Tunceli yanıbaşındaki il belediyemizin yaptığı hizmetleri görüyor. Tuncelililer gelip geçerken komşu illerde AK Partili belediyelerin hizmetlerini görüyor. Bunun için vatandaş artık şunu söylüyor. 'Biz ideolojik olarak oy kullanmayacağız değil hizmete oy vereceğiz. Daha önce ideolojik olarak oy kullandık ama hizmet alamadık, şimdi hizmete oy vererek, hizmet almak istiyoruz'. Bu Tunceli'nin sesidir, Diyarbakır'ın sesidir, bu İzmir'in sesidir. Bu ses bizim tarafımızdan algılanmıştır. Bizim hizmetlerimizde özellikle AK Partili olmayan yörelerde algılanmıştır. İnşallah 29 Mart'ta en az 60 oy oranı ile AK Parti'yi Türkiye'nin partisi yapacağız."

'DİYARBAKIR'DA BİRİNCİ PARTİYİZ'

Tanrıverdi, AK Parti'nin Diyarbakır'da yaptırdığı son anketi de açıkladı. Diyarbakır'da birinci parti olduklarını söyleyen Tanrıverdi, "Diyarbakır'da oy grafiğimiz gün geçtikçe yukarı çıkmaktadır. Çünkü yöre halkı bu huzursuzluktan memnun değildir. Şehrin görüntüsünden memnun değildir. Bir an önce seçimler olsa da biz hizmet anlayışı ile oy kullanıp AK Parti'yi burada işbaşına getirsek diye düşünüyor. Diyarbakır'da şu anki verilere göre biz birinci partiyiz" dedi.

BAYDEMİR PARALARI NE YAPIYOR

Tanrıverdi, DTP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e 'belediye paralarının nereye gittiğini' de sordu.

Diyarbakır'daki belediye ile Ankara'daki, İzmir'deki belediye arasında hiçbir ayrım yapmadıklarının altını çizen Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Herkese aynı imkanları sunduk. Hatta Diyarbakır diğer büyükşehirlere göre daha fazla artış almıştır. Bu kadar imkana rağmen oralarda hizmetin görülmemesi, görülememesi, halkın beklediği hizmetlerin yapılamaması herkesi düşündürüyor. Siz büyükşehirler içerisinde çok daha fazla imkana sahip olacaksınız, maddi olarak ama insanlar bunun karşılığı olarak hizmet göremiyor. Burada şunu düşünmek gerekir. Ya size gelen paraları iyi yönetemiyorsunuz, farklı noktada har vurup harman savuruyorsunuz. Ya da bu paralar şehirde harcanmak yerine bir başka yerlere gönderilerek harcanıyor. Bunun cevabını Diyarbakır Belediye Başkanı vermelidir. Halk da bunun hesabını sormalı."

ENSONHABER.COM - 14 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.