DKÖ'ler Rice'ın Türkiye'ye gelişini protesto ettiler

DKÖ'ler Rice'ın Türkiye'ye gelişini protesto ettiler

DKÖ'ler Rice'ın Türkiye'ye gelişini protesto ettiler.  Rice’ın gelişi Ankara'da da protesto edildi.Kamu Emekçileri...

A+A-

DKÖ'ler Rice'ın Türkiye'ye gelişini protesto ettilerDKÖ'ler Rice'ın Türkiye'ye gelişini protesto ettiler.
 
Rice’ın gelişi Ankara'da da protesto edildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı protesto ettiler. Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Heykeli önünde gerçekleştirilen eylemde sloganlar atıldı.

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, burada yaptığı açıklamada, “ABD’nin Ortadoğu’daki egemenliğini kalıcılaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye’yi oyunlarının bir parçası haline getirmeye çalıştığını” savunarak, “Rice’ın da bunun için Türkiye’ye geldiğini” söyledi.

“Türkiye’nin, ABD’nin Ortadoğu’da yaratmaya çalıştığı bataklığın içine sürüklenmemesi gerektiğini” ifade eden Soğancı, “Türkiye bölgeyle ilişkilerini ABD’nin kanlı yıkım projeleri üzerine değil, bölgedeki halklarla barış içinde, kardeşçe yaşama üzerine geliştirmelidir.” diye konuştu.

Soğancı, “Ortadoğu’da gerçek anlamda bir barış, demokratikleşme ve özgürlüğün gelişmesi koşulu”nu, “başta ABD olmak üzere bölgedeki tüm işgalci ülkelerin derhal evlerine dönmesi” şeklinde ifade etti.

“Rice’ın, ABD’nin dünya halklarına yönelik imha ve işgal politikalarının devam edeceğinin ve daha da pervasızlaşacağının simgesi olduğunu” savunan Soğancı, onun Türkiye’den hemen gitmesi gerektiğini kaydetti.

Eli kanlı Rice eylemlerle karşılandı; Katil defol! 
 
İSTANBUL (02.11.2007)- ABD Dışişleri Bakanı Condellezza Rice'ın Türkiye'ye gelişi ve Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı, bugün İstanbul, Ankara ve Adana'da protesto edildi.

İstanbul'da aralarında ESP, DHP, Partizan, SODAP'ın da bulunduğu demokratik kurumlar, Beşiktaş Uğur Mumcu Anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı. “Irak'ta emperyalist işgale son. Yaşasın halkların kardeşliği ve birlikte mücadelesi” pankartı açan antiemperyalistler “Katil Rice defol” diye haykırdı.

Kurumlar adına açıklamayı okuyan Hümeyra Doğan, “ABD emperyalizminin saldırı, işgal ve yayılma politikası devam etmektedir. ABD, Irak'a komşu ülkelerle yapacağı toplantı ile bu ülkeleri de savaşa sürüklemek istemektedir. Bu toplantının halklarımızı birbirine düşman etme toplantısı olduğu tüm gelişmelerle ortadadır” şeklinde konuştu.

Zirveden işçi ve emekçilerin hiçbir çıkarının olmadığını söyleyen Doğan “Şimdi ise emperyalistlerin çıkarları için, insanlarımızın gidip savaş siperlerinde ölmesini istiyorlar. Emekçilerin bu savaşa dahil olması, kendi geleceğini kendi elleriyle karartması demektir. İnsanlığın geleceğini karartmaya dönük politikalar karşısında sessiz kalmayacağız ve haklı mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylemde “Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “İncirlik üssü kapatılsın”, “Katil Rice defol” sloganları atıldı.

Açıklamadan sonra BEKSAV bunyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge “Savaş Oyunu” adlı bir oyun sergiledi.

TKP, 'Rice hoşgelmedin' dedi

Türkiye Komünist Partisi üyeleri Yıldız Teknik Üniversitesi önünde toplandı, “ABD'ye karşı birleşelim” pankartı açarak Yıldız Parkı girişine yürüdü. Burada basın açıklaması yapan TKP üyeleri, Rice'a 'hoşgelmedin' dedi. Basın açıklamasını okuyan Nilgün Özdemir, “Eli kanlı bu kadın, derhal ülkemizi terk etmelidir” dedi.

Yüksel Caddesi'nde 'Katil Rice defol' eylemleri

Ankara’da Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen ESP, DHP, EHP, BDSP, Kaldıraç, Odak ve Partizan, yaptıkları ortak açıklama ile eli kanlı Rice' a 'defol' dedi. 50 kişi katıldığı eylemde açıklama yapan Yadigar Ördek, halkların katili Rice'ın yeni direktifler için geldiğini belirtti.

Sınırötesi tezkeresi ve ırkçı saldırılara dikkat çeken Ördek, “Emperyalistlerin çıkarları için, insanlarımızın ellerini kardeş halkın kanlarına bulaştırmasını istiyorlar. Emekçilerin bu savaşa dâhil olması, kendi geleceğini kendi elleriyle karartması demektir.” diye konuştu.

“Katil Rice defol”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi” ve “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarının atıldığı eylemde, “Sınırötesi operasyona hayır”, “Tezkere geri çekilin” ve “Katil ABD Ortadoğu’dan defol” dövizleri açıldı.

Ankara'da KESK, TTB, ve TMMOB’da yaptıkları eylemle katil Rice'ı protesto etti. Yüksel Caddesi'nde bulunun İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan eylemde TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı açıklama yaptı.

Soğancı, “Ortadoğu halkları ABD eliyle, savaşla, işgalle gelecek bir 'özgürleşme' istemiyor” diyerek . ABD’nin işgal ettiği topraklardan bir an önce çıkması gerektiğini ifade etti. Soğancı açıklamanın sonunda 3 Kasım’da yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Emekçi halkların katili Rice defol

Adana'da ise Rice’in gelişi dolayısıyla İHD, ESP, ÇHKM, DİP Girişimi, BDSP ve Alınteri okurları İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Kurumlar adına açıklamayı Hasan Yüksel okudu.

“Topraklarımızda bir katil var” diye konuşan Yüksel, “Yeni cinayetler planlamak üzere topraklarımızı kirleten bu katili istemiyoruz” şeklinde tepki gösterdi. ABD’nin katliamlarını teşhir eden Yüksel, “Sınırötesi operasyon tezkeresi çıkararak kendi örgütlediği ırkçı şoven dalgayı sınırlarının ötesine taşımak isteyen devlet, ABD'li efendilerinden alacağı talimatlarla yapacağı hareketleri emperyalizmin çıkarlarına en fazla hizmet edecek biçim ve çerçeveyi kazandıracaktır” dedi.

Yüksel, “Bu cinayetlere izin vermeyeceğiz. ABD ve yerli işbirlikçileri aracılığıyla işlenen bu cinayetlere emekçi halklarımızın ellerinin bulaştırılmasına dur diyoruz” diyerek halkı örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

ATILIM - 02.11.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.