Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya'dan 3. Alevi Çalıştayı için başvuru

Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya'dan 3. Alevi Çalıştayı için başvuru

Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya'dan 3. Alevi Çalıştayı için başvuruHükümetin "Alevi Açılımı(!)" kapsamında...

A+A-

Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya'dan 3. Alevi Çalıştayı için başvuruDoç. Dr. Ayhan Yalçınkaya'dan 3. Alevi Çalıştayı için başvuru

Hükümetin "Alevi Açılımı(!)" kapsamında Alevilerin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek iddiasıyla başlatttığı Alevi Çalıştaylarına davet ettiği isimler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya 1. ve 2. Alevi Çalıştaylarına hiç ilgileri olmadığı halde Bakanlığın özel daveti ile katılan Osman EĞRİ ve İlyas ÜZÜM'ü örnek göstererek, yakın bir zamanda yapılması planlanan ve İlahiyatçıların katılacağı 3. Alevi Çalıştayına katılmak üzere Bakanlığa başvurdu. Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'na verdiği dilekçede şu görüşlere yer verdi :

Kamuoyunda “Alevi Açılımı” olarak bilinen ve çeşitli katılımcılarla halihazırda çalıştaylarla ilerleyen süreç kapsamında, Bakanlığınızca organize edilecek ve ilahiyatçılarla Diyanet İşleri yetkililerinin dinleneceği üçüncü çalıştayda, Bakanlığınızın davetlisi olarak izleyici-gözlemci olarak yer almak istiyorum.

Bilindiği gibi, 1. Çalıştay’da asli olarak çağrılanların Alevi kurum ve kuruluşlarıyla Aleviler nezdinde temsili değeri olan isimler olmasına karşın, bu ölçülere uymayan ilahiyatçı Doç. Dr. Osman Eğri, Bakanlığınızın özel davetlisi olarak izleyici-gözlemci vasfıyla yer almıştı. Aynı şekilde, 2. Çalıştayda da asli davetliler ilahiyat ve DİB dışı akademisyen ve araştırmacılar olmasına karşın ilahiyatçı ve DİB mensubu Doç. Dr. İlyas Üzüm de davetliler arasında yer almaktaydı.

Bu bağlamda, ilahiyatçı ve DİB mensubu olmayan bir sosyal bilimci olarak, ilahiyatçılarla yapacağınız üçüncü çalıştayda gözlemci-izleyici ve Bakanlığınızın özel davetlisi olarak yer almak istiyorum. Bu çerçevede, katılımımın kabulü ve gerçekleşmesiyle talep etmeniz halinde dışarıdan bir gözlemci olarak tarafınıza, ilgili çalıştay bağlamında bir rapor hazırlamayı da üstlenebilirim.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya

KAYNAK : Alevihaber.com Özel Haber - 14 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.