Doğan: Soldaki oluşumu ciddiye almıyorum

Doğan: Soldaki oluşumu ciddiye almıyorum

Doğan: Soldaki oluşumu ciddiye almıyorumCem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzetin Doğan, soldaki alternatif oluşumu ciddiye almadığını söyledi.Alevi...

A+A-

Doğan: Soldaki oluşumu ciddiye almıyorumDoğan: Soldaki oluşumu ciddiye almıyorum

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzetin Doğan, soldaki alternatif oluşumu ciddiye almadığını söyledi.

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği'nin düzenlemiş olduğu programa katılmak üzere Adana'ya gelen Doğan, Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. Türkiye'nin daha ciddi meselelerinin bulunduğuna işaret eden Doğan, Aleviliğin arkasına sığınarak bir parti kurmayı doğru bir yaklaşım olarak görmediklerini kaydetti. Halkın da böyle bir adımı desteklediğini zannetmediğini vurgulayan Prof. Dr. İzzetin Doğan, "Bir siyasi parti kuruyorum demek, bu ülkeyi 'ben yöneteceğim' demektir. O iddiayla oraya çıkar. Dernek kurmaktan farklı bir şeydir. Onun için kadronuz, devleti yönetim birikiminiz olacak; uluslar arası ilişkileri bileceksiniz. Sadece Alevi veya Sunni kimliğiyle bir siyasi parti kurup 'devleti idare edeceğim' iddiasına vatandaşlar pek itibar etmez. Ama arkadaşlarımızın herkes gibi onların da parti kurmaya hakları vardır. Şanslarını denerler. Niye denemesinler." dedi.

Böyle bir partiye ihtiyaç olup olmayacağına 'halkın karar vereceğini' dile getiren Doğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın AK Parti'ye yönelik, "Alevilerden sana hayır yok, başka kapıya" şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Siyasette her türlü sözün söylendiğini, bazen de 'endazesinin' kaçırıldığını vurgulayan Doğan, şunları söyledi: "O (Baykal) öyle bakıyor, sayın başbakan farklı bakıyor. (Erdoğan) Alevilerden oy alacağını söylüyor. Olabilir, bunlar siyasette doğal şeyler. Ama mesele herkes sadece Alevilerin oyuna talip. Alevilerin yasalar önünde eşit tutulmadıklarını kimse hesaba katmıyor. Anayasa'nın 10'uncu maddesini hayata geçirmek için asıl bu anlayışı yıkmak gerekir. Koalisyon hükümetleri hariç hiçbir siyasi parti bu hususta her hangi bir çaba içine girmedi. Bu hükümet ciddi bir biçimde halka bir takım vaatlerde bulunuyor. Ya da en azında o vaatlerde bulunuyor gibi görünüyor. Göreceğiz önümüzdeki günlerde."

CHP'li Onur Öymen'in niyetinin Alevileri kırmak ve üzmek olduğunu sanmadığını savunan Doğan, "Tecrübeli bir diplomattır. Amacını aşan bir biçimde, ağzında çıkmaması gereken sözler söyledi. Bunun savunulur tarafı yoktur, yanlıştır. Onur Öymen, yapması gereken, partisini yıpratmak istemiyorsa genel başkan yardımcılığı görevinden çekilmekti. Baykal'ın da bunun partisi aleyhine kullanılacağını bile bile onu tutmaya devam etmesi yanlış bir siyasi değerlendirmedir. Oy kaybına neden olup olmayacağını bilemem, durup göreceğiz." şeklinde konuştu.

ZAMAN - (CİHAN) - 02 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.