Doğan'ın Anlayışı Benimsenmiyor

Doğan'ın Anlayışı Benimsenmiyor

Doğan'ın Anlayışı Benimsenmiyor"İZZETTİN DOĞAN ALEVİLERİN YUMUŞAK KARNI"Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Başbakan'ın...

A+A-

Doğan'ın Anlayışı BenimsenmiyorDoğan'ın Anlayışı Benimsenmiyor

"İZZETTİN DOĞAN ALEVİLERİN YUMUŞAK KARNI"

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Başbakan'ın isteği üzerine ilköğretim okullarında okutulmak üzere Alevilik'le ilgili kitap hazırladığını söyledi. ABF Genel Başkanı Ali Balkız ise “Alevilerin büyük çoğunluğu Cem Vakfı'nın anlayışını benimsemiyor. Cem Vakfı'nın yazdığı Alevilik eskisinden farklı olmayacak.” dedi.

Yerel seçimler öncesi Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen Cem Vakfı Genel Başkanı İzzetin Doğan görüşmelerde neler konuşulduğunu açıkladı. Sabah Gazetesi'ne konuşan Doğan, Başbakan'la aralarındaki anlaşmayı açıkladı. Doğan, Başbakan’ın kendisinden ilköğretim okulları için alevilikle ilgili ders kitabı hazırlamasını istediğini söyledi.

BALKIZ: AKP İLE ANLAYIŞLARI AYNI

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ise Cem Vakfı'nın ders kitaplarında Alevilikle ilgili bölümleri yazmasına tepki gösterdi.

Ali Balkız, "Türkiye'de, Aleviliği İzzettin Doğan'ın anladığı ve yorumladığı bir biçimde, benimseyen çok az bir kesim var. Alevilerin büyük bir çoğunluğu Cem Vakfı'nın Türk İslam modeline katılmıyor. İzzettin Doğan'ın Alevilik anlayışı ile bugünkü Türk İslam temsilcilerinden olan AKP'nin anlayışları birbirine çok uyuyor." dedi.

Balkız, neden Cem Vakfı'nın, Alevilikle ilgili bölümlerin yazılmasıyla görevlendirildiği sorusuna, "Çünkü İzettin Doğan alevilerin yumuşak karnı" olarak cevapladı. Balkız "Şimdiki ders kitaplarında varolan Alevilik ile İzzettin Doğan'ın yazdıkları arasında bir fark olacağını sanmıyorum” dedi.

OZAN BİLİR / BİRGÜN - 27 Nisan 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.