Doğanın talanına seyirci kalamayız

Doğanın talanına seyirci kalamayız

Kılıçkaya, Doğanın talanına seyirci kalamayacaklarının vurgu yaparak, “Doğa ile savaş halinde olursak, kaybeden biz oluruz. Yaşamı kaybederiz”

A+A-

 

AH – Avrupa Alevi Birlikleri Konfedersyonu(AABK) 2. Başkanı ve FUAF YK Üyesi Erdal Kılıçkaya, sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yaparak Dersim’de, Kaz Dağları’nda ve Hasankeyf’te yapılan doğa talanına tepki göstererek, ‘Doğanın talanına seyirci kalamayız’ dedi.

“DOĞAYLA SAVAŞ HALİNDE OLURSAK, KAYBEDEN BİZ OLURUZ ‘‘

Kılıçkaya, Doğanın talanına seyirci kalamayacaklarının vurgu yaparak, “Doğa ile savaş halinde olursak, kaybeden biz oluruz. Yaşamı kaybederiz” dedi.

Doğadaki hiçbirşeyin kendisi için yaşamadığını kaydeden Kılıçkaya, ” Nehirler kendi suyunu içmez, ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez, güneş kendisi için ısıtmaz, ay kendisi için parlamaz, çiçekler kendileri için kokmaz, toprak kendisi için doğurmaz, rüzgar kendisi için esmez, bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz” ifadelerini kullandı.

‘’ HER ŞEY BİRBİRİ İÇİN YAŞAR’’

Doğayla barışık yaşanması gerektiğini vurgulayan Erdal Kılıçkaya, doğanın iki anayasasının olduğunu, “  Her şey birbiri için yaşar. Birbiri için yaşamak doğanın kanunudur. O halde biz de doğa için, onunla barışık bir şekilde yaşamak zorundayız. Dersim’e, Kaz Dağları’na, Hasankeyf’e… dokunup, keyfimizi kaçırmayın‘‘ dedi

Not: Fotoğraflar için Can Kılıçkaya’ya teşekkürler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.