Doktor, hâkim yerine korucu kadrosu aymazlık

Doktor, hâkim yerine korucu kadrosu aymazlık

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI SONGÜL EROL ABDİL‘Doktor, hâkim yerine korucu kadrosu aymazlık’TUNCELİ (Cumhuriyet) - Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol...

A+A-

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI SONGÜL EROL ABDİL

‘Doktor, hâkim yerine korucu kadrosu aymazlık’

TUNCELİ (Cumhuriyet) - Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, İçişleri Bakanlığı’nca kente 1400 korucu kadrosu verilmesine tepki gösterdi. Abdil, “Tuncelili gençler hâkimlik, savcılık, doktorluk, mühendislik kadrosu beklerken korucu kadrosu verilmesi aymazlıktır” dedi.

Tunceli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün temsilcisi ile 200 kadar yurttaş katıldı. DTP’li Belediye Başkanı Abdil, koruculuk sistemini “kardeşi kardeşe vurdurma politikası” olarak tanımlayarak “Bu sistem Tunceli’de tutmayacak ve Aleviler silah almayacak” diye konuştu.

Abdil, şunları söyledi: “Üniversite mezunu gençlerimiz, eğitimci, mühendis, sağlıkçı, hâkim, savcı gibi uzmanlık kadroları beklerken, kardeşini öldürmek için silah teklif edenler sizleri gözden çıkarmıştır. 1400 korucu kadrosunu sizlere uygun görmüşler. Okuryazar oranı Türkiye’nin en yüksek bölgesine boğaz tokluğuna silah teklif etmek aymazlıktır. Biz Aleviler ve demokratlar, kanı ve katliamı Çorum’da, Maraş’ta, hele hele diri diri yakılma vahşetini Sıvas’ta yaşadık. Gücünü bu zihniyetten alan bugünkü iktidar, birlikte ölmemiz için koruculuk adı altında oyun tezgâhlamaktadır.

Abdil, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a da, “Benim insanıma silah teklif edenler! Siz evlat acısı nedir bilir misiniz? Bilemezsiniz! Çünkü; sizin çocuklarınız ABD’de okur, kolejlerde okur ve en kısa zamanda da tacir olur” diye seslendi.

CUMHURİYET - 14 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.