Dokuz eğitimciye padişah cezası

Dokuz eğitimciye padişah cezası

Dokuz eğitimciye 'padişah' cezası EDİRNE - İlk ve orta dereceli okullarda düzenlenen yarışmada padişah Vahdettin'e hain suçlaması...

A+A-

Dokuz eğitimciye padişah cezası Dokuz eğitimciye 'padişah' cezası

EDİRNE - İlk ve orta dereceli okullarda düzenlenen yarışmada padişah Vahdettin'e hain suçlaması yöneltilen bir kompozisyon yer aldığı gerekçesiyle açılan soruşturma sonucunda, dokuz eğitimci kınama cezası aldı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilk ve orta dereceli okullarda kompozisyon yarışması açılmıştı. Yarışmada üçüncü olan 'Cumhuriyet Gelince' isimli kompozisyonda, Osmanlı padişahlarına hakaret edildiği öne sürülmüştü. Yerel bir gazetede, 'Ecdadına küfret ödülü al' başlıklı haber yayınlanmıştı. Bunun üzerine, kompozisyonların değerlendirildiği komisyonlarda görev alan dokuz yönetici ve öğretmene Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Valiliği soruşturma açmıştı.

'İhmal ve kayıtsızlık gösterdikleri' iddiasıyla, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Yıldız, Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Taş, Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şevkiye Dinçer, Yekta Baydar İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Altın, Müdür Yardımcısı Ziya Dikici, aynı okul öğretmenleri Arzu Piriç, Zeynep Hatice Fener, Nurcan Çakıcı, Mehmet Çakar'a kınama cezaları bildirildi.

DHA - RADİKAL - 26 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.