Dr. Zeynem Arslan'dan 'Avusturya Alevi Kamuoyuna' açıklama

Dr. Zeynem Arslan'dan 'Avusturya Alevi Kamuoyuna' açıklama

AABF İnanç Kurulu Başkanı Müslim Kaya'nın sosyal medya hesabında hakaretli saldırıya uğrayan Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu eşbaşkanı Dr. Zeynem Arslan ABF ve Alevi Haber sitesi ile organik bir bağının olmadığını Kamuoyuna duyurdu.

A+A-

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Web sayfasından yaptığı bir açıklamayla istifa ederek AABF ile tüm organik bağlarını kopardığını duyurdu. Açıklamada aynı zamanda sitemiz AleviHaber.com web sitesiyle hiçbir dönem, hiçbir şekilde bir bağının bulunmadığını-olmadığını, bunu iddia edenlerle ilgili ''İnsana ve kadına saygı Alevi felsefesinde önemli bir yere sahiptir. Yapılan bu kadar küfür ve hakaret kendi  “Alevilikleriyle” bağdaşıyor ki bu kadar rahat kullanabiliyorlar.'' dedi.

Açıklamanın tümü:

Benim, Şubat 2019 tarihinde başlayan kopuş sürecim, Mayıs 2019 tarihinde son buldu. Yazılı olarakta Haziran 2019 tarihinde, Avusturya-Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu görevimden istifa ettiğimi federasyon yönetim kurulu başkanına gerekçeleri ile bildirdim.

Yönetim Kurulu bu konuyu kendi tabanına bildirmedi. Gerekçe ise gereksiz polemik ve tartışmalara sebep olmaması. Ancak aylardır bu konuyla ilgili bana farklı kişiler tarafından iletilen sorular ve onları daima Yönetim Kuruluna yönlendirmeme rağmen, çeşitli kanallardan hala asılsız ifade ve iddialarla karşı karşıya kaldım. Yönetim kurulunun bu sorunun bu şekilde büyümesine seyirci kalması, kendilerinin sorumluluğundadır. Ne var ki, federasyona herhangi bir zararın gelmemesi için gösterdiğim çaba sonuçsuz kaldı ve ben bu açıklamayı yapmak durumundayım.

Son olarak “alevi-haber” sitesinin arkasında şahsımın olduğu iddiaları gündeme geldi ki bu asılsız iddia karşısında “alevi-haber”-çalışanlarına söz hakkı doğmuştur.

Avusturya-ABF benim dün tanıdığım bir kurum değildir. Uzun yıllar orada görev yaptım ve hizmette bulundum. En son olarak Yönetim Kurulu’nda görev aldım. Fakat kısa zaman sonra anladım ki, ya sessiz kalıp dönemi bitireceğim ya da istifa edip kendi yoluma bakacağım. Nitekim, eğer iş yapamıyorsam o zaman orada bir statüyü işgal etmem dürüst ve etik bir davranış olmazdı. Hizmet etmek için kabul ettiğim bu görevde yoğun tartışma ve çabalardan sonra ortak bir çalışma zeminini yakalayamayacağımız konusunda netleştim. Sonuç olarak, bu yönetime girmenin büyük pişmanlığınıda yaşadıktan sonra istifa hakkımı kullandım. Ve bunun saygı ile karşılanması gerekiyor.

ABF veya herhangi bir Alevi kurumuyla herhangi bir bağım ve ilişkim yoktur. Şahsım üzerinden yapılan polemik ve tartışmalara artık yer verilmemesi gerekir. Buna imkan ve olanak sunanları sorumluluğa davet ettiğim gibi, daha ileri noktalarda kişilik haklarımı korumak üzere yasal yollara başvurma durumum olacaktır. Sosyal medya’da ki klavye silahşörlerine de uyarımdır: hakaretlerinizi, cinsiyetçi ve seksist ithamlarınızı, konuları çarpıtmanızı bilgi ve insani ahlakdan yoksun olmanıza bağlıyorum ki, sizde artık durun ve kendinize başka yerlerden malzeme bulmaya çalışın.

İnsana ve kadına saygı Alevi felsefesinde önemli bir yere sahiptir. Yapılan bu kadar küfür ve hakaret kendi  “Alevilikleriyle” bağdaşıyor ki bu kadar rahat kullanabiliyorlar.

Bugüne kadar yaptığım çalışmalarım ABF’den bağımsız kendi şahsım ve irademle ilgilidir ve bundan sonra da öyle olacaktır. ABF’nin tabanı ve kurumlarda bulunan Canlar ile dialoğum devam ediyor ve onları bu meseleden tenzih ediyorum.

Bu açıklamam ile birlikte artık rahat bırakılacağımı ve şahsım ve ismim üzerinden yeni malzemelerin yaratılmayacağını ümit ediyorum.

Saygılarımla

zeynemarslan

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.