DSP Lideri Kestel Cemevini Ziyaret etti

DSP Lideri Kestel Cemevini Ziyaret etti

DSP Lideri Kestel Cemevini Ziyaret ettiDSP Lideri Türker'den Referandum YorumuDemokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa paketinde...

A+A-

DSP Lideri Kestel Cemevini Ziyaret ettiDSP Lideri Kestel Cemevini Ziyaret etti

DSP Lideri Türker'den Referandum Yorumu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa paketinde rejimi değiştirecek siyasi yapılanmanın dizayn edileceği maddeler bulunduğunu iddia etti.

Çeşitli temaslar için Bursa'ya gelen DSP lideri Masum Türker, partililer tarafından Kestel Kavşağı'nda karşılandı. İlk önce Kestel'deki cemevinde bulunan Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Türker, parti programında Aleviler için kalıcı maddeler yer aldığını söyledi. Türker, Anayasa değişikliğine DSP'nin cevabının 'hayır' olacağını belirtti. 12 Eylül 1982 Anayasası'nı 'dikta' olarak değerlendiren Türker, mevcut Anayasa değişikliğinde de bazı maddelerin sakıncalı olduğunu öne sürdü.

"YENİ REJİM DİZAYN EDİLİYOR"

Anayasa paketindeki maddelerin rejimi değiştirecek nitelikte olduğunu kaydeden Türker, "Rejimi değiştirerek yeni bir siyasi yapılanma dizayn edilmek isteniyor. Özellikle Anayasa Mahkemesi, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, işçilerin örgütlenmesi ile ilgili, kamu çalışanlarının sendikal haklarının kaldırılmasıyla ilgili maddeler var. Memura grev hakkı verilmiş gibi gösteriliyor ama sendikal hakkı kaldırılıyor. İşçilerin birden fazla sendikaya kayıt olmaları da ülkeyi geriye götüren hükümlerdir. Bu konuda bazı iyi düzenlemeler oluyor. Ancak biri gelir o düzenlemeleri de götürür. Onun için DSP bu Anayasa'ya, özellikle 'dikta anayasası'na 'hayır' diyor. Bizim için, 12 Eylül 1982'de 5 generalin çıkardığı Anayasa nasıl kabul edilemezse bu Anayasa'ya da karşıyız. Bu seçimde oyumuz 'hayır' olacaktır" dedi.

Türker, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretinin ardından Kestel Engelliler Derneği'ne geçti. Burada engellilerin sıkıntılarını dinleyen Türker, sorunları milletvekilleri yoluyla TBMM'ye ileteceklerini ifade etti.

Beyazgazete.com - 04 Ağustos 2010 Çarşamba

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.