DSP ve CHP Aşure Gününde Buluştu

DSP ve CHP Aşure Gününde Buluştu

DSP ve CHP Aşure Gününde BuluştuDSP Genel Başkanı Zeki Sezer, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasıyla...

A+A-

DSP ve CHP Aşure Gününde BuluştuDSP ve CHP Aşure Gününde Buluştu

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin uzlaşma ortamı yaratılana kadar durdurulması gerektiğini ifade ederek, bu sürecin Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini savundu.
 
ANKARA - Sezer, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, bazı milletvekilleri, Ankara’nın bazı ilçe ve belde belediye başkanları, Çorum Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ile Hüseyin Gazi Derneği tarafından, dernek merkezinde düzenlenen aşure gününe katıldılar.

Derneğe gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, AK Parti ve MHP’nin başörtüsü konusundaki çalışmalarının toplumda bir gerilim ve ayrışmaya neden olduğunu ileri sürerek, bunun tehlikeli bir durum olduğunu söyledi.

Konunun toplum kesimlerinde de ayrışma yarattığını öne süren Sezer, “Dolayısıyla bu sürecin uzlaşma ortamı yaratılana kadar durdurulması gerekli” dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ile siyasi parti liderlerine görüşlerini anlatacağını bildiren Sezer, bir başka soruyu yanıtlarken, Üniversitelerarası Kurulun yaptığı açıklamanın ortada olduğunu, buna karşılık bazı akademisyenlerin de “türban serbest bırakılsın” diye imza topladığına dikkati çekti.

“Akademisyenlerin de ayrışması büyük bir kaos yaratıyor” diye konuşan Sezer, şunları kaydetti: “Ben kendimi, kendimizi, yargı organları yerine koyacak değilim ama Anayasa Mahkemesi’nin içtihatları da uluslararası mahkemelerin kararları da bu sürecin Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini gösteriyor, dönecek. O da sonuçta bir gerginlik ortamı yaratacak. O yüzden konu oraya gitmeden bu sürecin durdurulmasında büyük yarar var.”

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “ellerinde somut bir (B) planı olmadığını, ancak siyasilere uzlaşma önerisinde bulunacağını” ifade etti.

NTV - 04 Şubat 2008 Pazartesi

CHP-DSP aşuresi 
 
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Çorum Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ile Hüseyin Gazi Derneği tarafından Ankara'daki dernek merkezinde düzenlenen aşure gününe katıldılar.

Sav ile birlikte aşure dağıtan Sezer, AKP ve MHP'nin başörtüsü konusundaki çalışmalarının toplumda bir ayrışmaya neden olduğunu söyledi. 

HÜRRİYET - 04 Şubat 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.