DSP'den Alevi ayrımcılığı sorusu

DSP'den Alevi ayrımcılığı sorusu

DSP'den Alevi ayrımcılığı sorusuDSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Günay'a "Sözleriniz negatif ayrımcılık değil...

A+A-

DSP'den Alevi ayrımcılığı sorusuDSP'den Alevi ayrımcılığı sorusu

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Günay'a "Sözleriniz negatif ayrımcılık değil midir?” diye sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Madımak Oteli’nin müze yapılması fikrinin ödenek sıkıntısına takıldığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, “Bu sözleriniz Alevi-Bektaşi kardeşlerimize yönelik hizmetler açısından bakanlığınızda bütçe bulunmadığı anlamına mı gelmektedir? Bu bir negatif ayrımcılık değil midir?” diye sordu.

DSP’li Yağız, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Madımak Oteli’nin kamulaştırılarak “utanç müzesi” yapılması konusunda Bakan Günay’ın “Buranın kamulaştırılarak müzeye dönüştürülmesi birçok işleme ve statüye tâbi. Bunu ne derece başarabiliriz bilmiyorum. Ama bir bütçe temini ya da kurumlardan destek alınması durumunda müze talebinin gerçekleştirilmesini de düşünebilirim” şeklindeki sözlerini hatırlatan Yağız, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Bu sözleriniz, Alevi-Bektaşi kardeşlerimize yönelik hizmetler açısından bakanlığınızda herhangi bir bütçe bulunmadığı anlamına mı gelmektedir?

-Bakanlığınız; herkes gibi vergisini veren, bütün vatandaşlık görevlerini yerine getiren ve sayıları 20–25 milyonla anılan Alevi-Bektaşi kardeşlerimizi yok mu saymaktadır? Bu bir negatif ayrımcılık değil midir?

-Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Sayın Turan Eser’in, yukarıdaki sözünüz üzerine yaptığı, ‘Biz, Alevi-Bektaşi kurumlarının çatı örgütü Alevi Bektaşi Federasyonu olarak, Sayın Bakan’ın ihtiyaç duyduğu bütçeyi temin etmek istiyoruz. Sayın Bakan’ın ‘evet’ demesi durumunda ülke çapında kampanya başlatarak, bu sorunu kısa sürede çözeceğimize inanıyoruz’ açıklamasını dikkate alacak mısınız?

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Sayın Av. Kazım Genç’in, ‘Ödenek olmadığı gerekçesi ile Madımak Oteli’nin müze olmasının önüne engel konulmasına izin vermeyeceğiz. Bakanlık kamulaştırma kararı alıp, kıymet takdiri yaptığı zaman, Pir Sultan Abdal Örgütlülüğü ve Alevi toplumu bu takdir edilen bedeli hemen ödeyecektir’ sözleri de Madımak’ın ‘utanç müzesi’ yapılmasının önünde bir engel kalmadığı anlamında değerlendirilemez mi?”

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 21 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.